Hvordan opretter jeg et event på Billetto?

Når du opretter et event på Billetto, er der forskellige trin man skal igennem, før man kan udgive det. Det er derfor godt, at have informationerne på plads inden man går igang. Hvis du ikke har alle informationerne, kan du altid gemme eventet som en kladde og komme tilbage, når du har alle informationerne klar.

Opret event

1. Log ind på Billetto som det første hvis du allerede har en bruger. Er du ny bruger går du til Billetto.dk og klikker på opret konto. Så taster du din e-mail 2 gange og vælger en valgfri adgangskode. Du vil nu blive logget ind.

2. Så klikker du på opret event og kommer til siden hvor du kan oprette dit event.

3. Overskift: Skriv som det første hvad dit event hedder. Det er godt at have en overskrift der fanger og passer til det event man afholder.

4. Arrangeret af: Her skriver du hvem der afholder eventet, på den måde kan køberne se hvem der arrangerer det hele, og hvem de skal gå til hvis de skulle have brug for at få fat i dig.

5. Event startdato og tid: Her skriver du hvad dag eventet begynder samt tidspunktet. (hvis du skal oprette et tilbagevendende event, så klik her)

6. Event slutdato og tid: Her skriver du dato for hvornår eventet slutter samt tidspunktet.

7. Adresse: Her indtaster du den adresse hvorpå eventet skal afholdes. Du kan vælge at søge lokationen frem, indtaste den manuelt eller forbinde et venue. Hvis du allerede har brugt os til tidligere events og bruger samme adresse til alle dine events, kan du med fordel sige forbind et venue, da vi gemmer tidligere lokationer på din profil, så du ikke behøver indtaste adressen hver gang.

8. Beskrivelse: Skriv her en beskrivelse af hvad eventet er og hvad der kommer til at ske. Det er her du kan fange mulige interesserede så de deltager i eventet. Det er godt at skrive en beskrivelse, der passer til hvad kunderne kan forvente, så man ikke får en masse sure tilbagemeldinger efter eventet. Vær derfor så præcis og tydelig som mulig i beskrivelsen. På den måde undgår du også en masse henvendelser med spørgsmål omkring eventet fra kunderne. Vi anbefaler, at du selv skriver teksten ind i beskrivelsen og ikke kopiere den fra et andet dokument. Du har også mulighed for at indsætte billeder i beskrivelsen, eller linke til videoer på youtube fra tidligere events.

9. Kategori: Her vælger du kategorien på eventet. Dette gør, at du bliver sat i den matchende kategori, vi har på forsiden. På den måde kan mulig interesserede hurtigere finde frem til dit event. Det er også en god måde at blive opdaget af andre på, når de sidder og søger rundt i de forskellige kategorier efter events. (eks. Festivals kategorien)

10. Tags: Her kan du oprette supplerende tags der understøtter dit valg af kategori, så der er flere måder for mulige interesserede at søge dit event frem på Billetto. Så hvis dit event passer til flere kategorier, kan du vælge den kategori som rammer bedst, men så oprette tags for yderligere at optimere dit valg af  event kategori. ( eks. drikke, musik, kunstnere, fest, højthumør o.s.v)

11. Vælg billettype: Her vælger du den billettype der passer til dit event. Når du har valgt billettypen, kan du skrive et valgfrit billetnavn eller lade kassen stå som den er. Så sætter du prisen for hvad det koster at deltage i eventet, med mindre du har valgt den gratis billettype. Herefter kan du også se, hvad dine gæster skal betale i billetgebyr, eller hvad du selv skal betale hvis du vælger at sluge billetgebyret for dine kunder. Nu skriver du til sidst det antal billetter du har i salg og plads til på lokationen.

11.1 Avancerede indstillinger: Denne indstilling hænger sammen med valg af billettype. Når du har oprettet din billettype kan du klikke på det lille møllehjul ved siden af billetten. Her får du flere indstillinger du kan sætte på den enkelte billettype.

• Salgstart & salgslut:  Her kan du sætte hvornår den gældende billettype skal gå i salg, samt hvornår den skal lukke ned for salget. Så hvis du gerne vil udgive og offentlige gøre dit event før salget starter, kan du gøre dette ved at sætte denne indstilling på billetten. (hvis denne funktion ikke er sat rigtig vil dit event sige ingen tilgængelige billetter. Eller hvis du har sat et forkert antal billetter i salg)
  • Billetter pr. ordre: Her kan du sætte et minimum og et maximum per ordre som kunderne skal eller kan købe når de køber billetten. På den måde kan du begrænse hvor mange billetter per ordre køberne kan få fat i.
  • Billetgebyr bliver: Heri vælger du om billetgebyret skal tilføjes billetprisen eller om den skal inkluderes i billetprisen. Hvis den er tilføjet betyder det, at kunderne betaler billetgebyret, og hvis den er inkluderet betyder det, at det er du som arrangør der dækker denne udgift. Når billetgebyret er inkluderet bliver dette fratrukket dit events omsætning før udbetalingen laves når eventet er afholdt.
  • Momssats: Her kan du vælge om der på købernes kvittering skal vises hvor meget momsen udgør ud fra den billetpris du har sat. Husk vi tilføjer ikke momsen til prisen, vi viser kun hvor meget momsen udgør af billettens pris. Du skal derfor selv tilføje momsen til billetten, hvis den skal ligges til.
  • Beskrivelse:  Her kan du give en beskrivelse af billetten, hvor den kan beskrives så kunderne ved hvad de køber eller tilmelder sig.
  • Tilføj en adgangskode til denne billettype:  Her kan du vælge om der skal tilføjes en kode til billetten. Det kan være du har nogle sponsorer eller ligende, der skal have den, eller at du giver udvalgte kunder en speicel pris i forhold til resten. Så klikker du flueben i kassen, og opretter koden når de andre steps er udfyldt på opret event siden. Klik her.

12. Max kapacitet: Hvis du har en begrænsning på den lokation du anvender i forhold til hvor mange personer du har plads kan du sætte den her. Den er rigtig god at anvende til hvis du generer gratis billetter, eller hvis du har oprettet flere billettyper på dit event. På den måde skal du ikke begrænse hver billettype, men istedet bare sætte en max kapacitet på eventet så lukker systemet selv for salget, når eventet har nået sit max.

13. Billede: Her skal du indsætte et billed, der siger mere end 1000 ord. Det er billedet, man ser først, når man ser dit event. Det er derfor vigtigt, at det er i god kvalitet, og det viser hvilke type event, det er du afholder. Hvis billedet ikke er godt, kan det sagtens medføre mindre billetsalg. Hvis du ikke selv har et billed kan du bruge vores søgefunktion til at vælge det rette billed. Billedet skal gerne være i JPG, PNG eller en GIF.

14. Offentlig, kladde, udgiv nu eller udgiv senere: Her vælger du hvad du skal gøre med det event du lige har sat op.

• Offentlig: Hvis eventet ikke skal være offentlig for alle, men kun nogle du deler eventet med, skal du klikke flueben væk fra offentlig kassen. Hvis du gemmer eventet som kladde, har det ikke betydning for om der er flueben i offentlig indtil du udgiver det. Hvis alle skal have adgang til det skal der være flueben i offentlig.
  • Kladde: Hvis du bare klikker gem i bunden af siden istedet for udgiv, gemmer du dit event som en kladde. Du vil herefter have adgang til eventet under feltet mine events.
  • Udgiv senere: Hvis du gerne vil have dit event udgives på en bestemt dato og tidspunkt, kun du vælge udgiv senere. På den måde kan du planlægge, hvornår event skal gå live.
  • Udgiv:  Hvis du klikker udgiv betyder det at du er klar til at dele dit event. Dit event vil derfor nu være live på Billetto. Undtagen hvis du har klikket fluebenet i offentlig væk, så er det kun offentlig for dig og dem du har deler linket med.

Note: Ønsker du flere informationer om dine købere end dem Billetto giver dig, kan du oprette dem her.