Är det möjligt att ha flera roller länkade till ett och samma konto?

Ja, det är inga problem att ha flera användare med olika roller länkade till samma arrangörskonto. Så här gör du:

  1. Klicka på ditt namn uppe i högra hörnet på sidan
  2. Klicka på Kontoöverblick
  3. Gå in på Arrangör -> Rollhantering i menyn till vänster
  4. Klicka på Lägg till och fyll sedan i namn och e-postadress på den medarbetare du vill lägga till och välj roll. Här kan du se en överblick på vad de olika rollerna innebär. (Notera: det går i dagsläget inte att lägga till redan aktiva Billetto-användare som nya rollinnehavare)
  5. Klicka på Spara

Den person du nu lagt till kommer i sin tur få ett mail skickat till sin e-postadress med direktiv hur de kan uppdatera sitt lösenord.

 

En e-postadress kan bara registreras en gång. Om en adress redan används för en roll på ett delat Billetto-konto eller till ett privat Billetto-konto så går det tyvärr inte att använda samma adress till ett annat delat konto. Ni kan endast lägga till en e-postadress som inte redan används på Billetto. I annat fall kommer ni se pop up meddelandet "e-post: har redan blivit använd". 

 

Det här är en försiktighetsåtgärd för att förhindra att användare råkar logga in på ett företagskonto med deras privata e-postadress. Varje användare behöver därför ha separata Billetto-konton: ett för jobb och ett för privata ändamål.

 

  • Administratören har full tillgång till all information på kontot, inklusive "personalansvarig" och bankinformation.
  • Ekonomichefen har tillgång till de flesta delar av kontot samt bankkontouppgifter, men de kan inte göra ändringar i fliken för "Personalansvarig".
  • Anställda har tillgång till de flesta delar av kontot som är relaterat till att hantera självaste eventet. De kan däremot inte se bankkontouppgifter eller göra ändringar under "Personalansvarig".

 

 

Hur raderar eller redigerar jag en roll?

 

Alla roller kan raderas från ett delat Billetto-konto. Så här gör du:

  1. Klicka på din ditt namn uppe i högra hörnet.
  2. Klicka på Kontoöverblick
  3. Klicka på Arrangör -> Rollhantering i menyn till vänster.
  4. Leta upp rollen du önskar att radera och klicka sedan på den Ta bort till höger.

När ni bekräftat raderingen med ett Ja så har denna roll inte längre tillgång till kontot.

 

Var uppmärksam på att även ni kan bli borttagen från kontot. Detta kan dock bara göras av en administratör eftersom det här är den enda rollen som kan lägga till eller ta bort roller. 

 


För att redigera en roll går du in på Rollhantering, letar upp rollen och klickar på Ändra till höger. 

 

Ni kan tyvärr inte lägga till en tidigare raderad e-postadress på nytt till kontot. Till exempel: om ni lagt till johan@mail.se som Ekonomichef, så kan ni inte längre använda e-postadressen johan@mail.se för rollen som Administratör.