Hvordan skanner jeg billetter med en USB-skanner?

Veiledning for skanning av billetter

Denne guiden tar deg gjennom hvordan du skanner billetter til eventet ditt i døren ved hjelp av en USB-skanner koblet til en datamaskin/mac. Dette er en av de mest effektive måtene å administrere hvem som slipper inn på eventet ditt og kan være veldig tidsbesparende, i tillegg til å gi nyttig statistikk når eventet er over.

Finne arrangør-nøkkelenen din

Hvis du allerede har en arrangør-nøkkelen, eller du skanner billetter på vegne av noen andre, klikk her for å bli tatt direkte til påloggingsskjermen til Event Manager. Skriv inn arrangør-nøkkelenen og definer terminalen/inngangspunktet (som beskrevet nedenfor), fortsett deretter direkte til instruksjonene.

Billetto-konto

Først og fremst må du logge deg på Billetto-profilen din. Hvis du ikke allerede har en arrangør-nøkkelen, må du klikke på "Generer arrangør-nøkkelen" før du fortsetter.

Klikk på lenken: https://billetto.co.uk/en/event_manager – du vil deretter bli ført til å logge inn på Billetto Event Manager, hvor du vil kunne skanne billetter til eventet ditt. Du vil bli bedt om å logge inn:

Hvis arrangør-nøkkelen ikke fylles ut automatisk, skriv den inn her (hvis du skanner billetter til andres event, skriv inn deres arrangør-nøkkelen). Du bør også velge et navn for terminalen/inngangspunktet – dette vil være nyttig senere for å spore hvor mange gjester som ble sluppet inn ved hvilken dør, og av hvem. Trykk på Logg inn og du kommer til Event Manager-skjermen.

Event Manager

Event Manager-skjermen vil vise deg alle dine kommende eventer (eller arrangørens, som du skal skanne billetter for):

Når du vil begynne å skanne billetter for ett av disse arrangementene, kan du enkelt komme i gang ved å klikke på "Skanner"-alternativet til høyre.

Skanning av billetter

På dette tidspunktet bør du allerede ha tilkoblet USB-skanneren. Avhengig av datamaskin- eller Mac-konfigurasjonen og maskinvaren, kan det være nødvendig å laste ned og installere de riktige driverne. Følg de medfølgende instruksjonene for USB-skanneren.

Du vil nå kunne se et grensesnitt som ser slik ut:

Sørg for at markøren blinker i skannerdata-feltet under skanning. Ved skanning vil billett-strekkoden automatisk overføres til dette datafeltet, og du vil motta en av følgende varsler:

- Billett vellykket skannet:

- Billett allerede skannet: (dette inkluderer informasjon om hvor og når den ble skannet)

- Billett ikke funnet: (dette betyr at denne billetten ikke er en gyldig billett for dette eventet. Det kan være at billetten er til et annet event, kanskje et event som du har vært vertskap for tidligere)

Ved å overvåke disse svarene kan du enkelt holde styr på hvem du skal slippe inn på eventet ditt.

Billettene skannes ikke

Det er noen grunner til at en strekkode kanskje ikke leses ordentlig av USB-skanneren. Kanskje kvaliteten på utskriften er dårlig, uskarpt/flekkete blekk, eller hvis du skanner direkte fra en telefon, kan sprekker i skjermen og støv forstyrre.

Hvis en billett nekter å bli skannet, kan du manuelt legge inn strekkoden i skannerdata-feltet. Når du har gjort det, klikker du på "Skann" og denne billetten vil bli skannet, akkurat som om du hadde brukt skanneren. Alternativt kan du søke etter billetten ved å bruke kundens navn, e-postadresse eller ordrenummer:

Under "Billetter"-fanen skriver du inn søket ditt, og du vil se en liste over billetter som samsvarer med søket ditt. For deretter å skanne disse billettene, bør du sette et kryss i de(n) aktuelle avkrysningsboksen(e) til høyre, og klikke på Skann.