Ingen eller olika eventbilder när du delar ett event på Facebook

Vissa gånger när du delar ett event på Facebook, har Facebook inte aktivt gjort en sökning efter bilder eller information på din eventsida som ska vara inkluderad.

Detta kan du lösa genom att gå till Facebook's Sharing Debugger sida och klickar dig till fliken "Sharing Debugger".Här ska du fylla i eventets URL (du hittar ditt events länk/URL i webläsaren när du är inne på eventsidan, t.ex. www.billetto.se/e/123456) och klicka på den blåa knappen "Debug".

Det kan även vara bra att vara medveten om:

1. Om din länk är ny kan du behöva klicka på knappen "Fetch new information" för att Facebook ska känna igen din länk.

2. Om bilden fortfarande inte dyker upp, klicka på "Scrape again" knappen tills korrekt bild blir synlig.

När du slutfört detta ska bilden och texten komma med på ditt inlägg. Tyvärr fungerar detta inte retroaktivt för gamla inlägg.

Förtydligande: det här är något som inträffar med de flesta online medier inklusive Facebook. Vissa gånger är Facebook-robotar inte snabba nog för att insamla all information online och behöver därmed lite extra hjälp.