Kampanjer – rabatt, tilbud og kampanjesystem

Kampanjer går utover enkle adgangskoder og setter deg i førersetet. Du kan sette opp regler for å automatisk låse opp spesielle billetter og gi rabatter basert på visse betingelser. Disse inkluderer antall kjøpte billetter, kjøpstidspunkt, salgskanal, koder og mer.

Kampanjer kan settes opp enten på en event-til-event basis, eller du kan opprette en «Konto»-kampanje som lar deg aktivere en spesifikk kampanje for hvert event du ønsker. For mer informasjon, se her.

Vi tilbyr enten full manuell tilpasning eller maler når du oppretter kampanjer. Hvis du er en ny bruker av denne funksjonen, anbefaler vi å prøve ut en mal først for å se hvordan systemet fungerer.

Kampanjemaler

Nedenfor er en liste over malene vi tilbyr:

1Early Bird – Øk interessen for eventet ditt med rabatterte Early Bird-billetter.

2Grupperabatt – Angi et antall billetter som vil låse opp en rabatt når de kjøpes sammen.

3Familierabatt – Angi en kombinasjon av «Voksen» og «Barne»-billetter som vil låse opp en rabatt når de kjøpes sammen.

4Kampanjekode – Opprett en spesiell kode som folk kan bruke til å låse opp rabatter.

5Lås opp – Opprett en regel som vil låse opp skjulte billetter (dvs. 1 billettype vil låse opp et tilleggskjøp).

62-for-1 – Velg billettyper som selges som 2-for-1 når de kjøpes sammen.

Veiledning for kampanjemaler

(For informasjon om betingelser, effekter og valgfrie innganger, se nedenfor.)

• Velg hvilken mal du vil starte med og klikk på Velg-knappen på høyre side.
  • Gi kampanjen et navn (dette vil være synlig for billettkjøperne når de foretar et kjøp).
  • I Betingelser (trinn 2), se gjennom kravene for at kampanjen skal aktiveres, klikk på Neste.
  • I Effekter (trinn 3), se gjennom hva du ønsker at kampanjen skal gjøre (vi har noen standardverdier, f. eks. 30 % rabatt), men endre dette gjerne. Klikk Neste.
  • Du vil nå se en «Kampanjeklar»-side. Du kan enten velge å Starte kampanje med én gang for billettkjøpere, eller klikke Tilbake for å lagre og aktivere på et senere tidspunkt.

Manuelt opprettede kampanjer

Hvis du føler deg eventyrlysten eller ønsker å tilpasse en kampanje fullt ut, trenger du ikke bruke malene våre, men kan lage en kampanje fra bunnen av ved å klikke på den blå Opprett kampanje-knappen.

Kampanjebetingelser:

Nedenfor er beskrivelsene av forskjellige betingelser og hvordan aktivere dem. For eksempel vil jeg gjerne ha en rabatt basert på at 3 «Voksenbilletter» blir valgt av en bruker, og dette vil da bruke alternativet «Billettype Antall».

• Tid – Aktivering av kampanjen din innen en bestemt dato/tidsramme, f. eks. en Early Bird-rabatt.
  • Publikum, hvis du har en stor liste over rabattkoder eller billettkjøpere som du ønsker å aktivere en kampanje for. Se mer her.
  • Totalt antall billetter i handlekurven lar deg gi rabatt hvis en billettkjøper kjøper et visst antall billetter.
  • Antall billettype er et alternativ hvis du ønsker rabatt basert på hvor mange billetter av en bestemt type som er valgt.
  • Salgskanal-tilbudet ditt skal være gyldig; f. eks. hvis du ønsker å gi rabatt på alle nettbaserte transaksjoner, i stedet for vårt Box Office-alternativ.
  • Opplåsings-/rabattkode er et alternativ som lar deg oppgi en kode som billettkjøpere kan angi for å aktivere kampanjen (en avansert versjon av tilgangskoder).

Kampanjeeffekter

Når du har valgt betingelsen ovenfor, kan du deretter velge hvilken effekt som skal brukes:

• Angi pris per billettype (endrer prisen på en billettype når betingelsen er oppfylt).
  • Lås opp billettype (viser en skjult billettype etter at betingelsen er oppfylt).
  • Angi prosentvis rabatt (angir en verdi for å gi rabatt på hele bestillingen, f. eks. 50 % rabatt) Avanserte publikumsalternativer.
  • Tilordne publikum medlemskode som vareidentifikator (koden billettkjøperen skriver inn blir deres strekkode).
  • Angi prosentvis rabatt for publikumsmedlemmer (ligner på prosentvis rabatt, men bare for deres bruk).

Valgfrie kampanjeeffekter

• Maks billetter per bestilling lar deg begrense per billettkjøper hvor mange billetter som kan bruke denne rabatten.
  • Tilgjengelige billetter lar deg begrense det totale antallet billetter som kan låse opp denne kampanjen på tvers av alle bestillinger/billettkjøpere.
  • Maks bestillinger ligner på tilgjengelige billetter, men begrenser heller det totale antallet bestillinger som kan låse opp denne kampanjen på tvers av alle billettkjøpere (en bestilling kan være en samling billetter kjøpt av én person).

Lagrede kampanjetyper

Du finner følgende typer kampanjer i oversikten din:

• Kjører: Aktive kampanjer, som ikke kan redigeres.
  • Utkast: Kampanjer i utkastmodus er ennå ikke aktive og som du derfor kan redigere slik du ønsker. Hvis du vil endre navnet på et kampanjeutkast, skriv inn det nye navnet og klikk Endre (se skjermbilde nedenfor).
  • Pause: Pause er tidligere aktiverte kampanjer som er satt på pause av arrangøren.
  • Fullført: Her finner du en oversikt over alle dine fullførte kampanjer. Du kan slette disse hvis du ikke vil at de skal vises lenger. Fullførte kampanjer kan ikke startes på nytt.

Konto: Kampanjer opprettet på kontonivå. Du kan starte og stoppe disse kampanjene på event-nivå som du ønsker, men kampanjene kan ikke redigeres.