Målgrupper -Manuell målgruppe

Hvis du har en gruppe (f.eks. tidligere deltakere til et annet event) som du ønsker å lage et spesialtilbud til, kan du bruke funksjonen Manuell målgruppe.

Prosessen er å enten opprette en tom gruppe hvor du manuelt kan legge til informasjon eller importere en fil med e-postadresser eller koder som er gyldige og deretter koble den til vår kampanjefunksjon eller plastkart over det aktuelle eventet.

Ønsker du å opprette en gruppe der billettkjøpere automatisk havner på et bestemt event, kan du lese mer om "Målgruppe med eventdeltakere" her.

Hva kan Manuell målgruppe brukes til?

• Rabattilbud for tidligere deltakere;
  • Gjenbruk av strekkode fra forrige event (strekkoden brukes til å låse opp et rabattilbud på et annet event)
  • Rabatt for bestemte deltakere;
  • Låse opp sete med kode;
  • Bruk av kode over flere eventer, men med et begrenset antall.

Hvordan bruke Manuell målgruppe?

1. Opprett en fil for en målgruppe (valgfritt)

• Åpne et regneark;
  • Lag kolonner for dine ønskede felt (felt = kode, e-postadresse, kategori, plassering, antall billetter) i et nytt ark;
  • Legg til dataene dine i hver kolonne;
  • Eksporter arket som en CSV-fil. Komma skal brukes som tegn for å skille feltene.

2. Last opp filen til Billetto

• Klikk på Promoter i toppmenyen;
  • Klikk på Audiences;
  • Klikk Oprett målgruppe og deretter Manuell;
  • Angi et navn til publikumsgruppen;
  • Velg om du vil opprette
    - Tom gruppe (hvis du hoppet over trinn 1)
    eller
    - Importer fil
    • Last opp filen;
    • Merk av i boksen Ignorer overskriftsrad;
    • Koble feltene i venstre liste til informasjonen du la inn i målgruppefilen;
    • Klikk lagre;
    • Du vil da motta en e-post som indikerer om filen din er lastet opp riktig eller ikke.

Hvis du har problemer med å laste opp filen, kontroller om:

• Du har brukt riktig tegn (komma) for å skille feltene;
  • CSV-filen din inneholder tegn eller bokstaver som ikke er i det engelske alfabetet.

Du kan alltid endre informasjonen manuelt innenfor et publikum.

Du kan legge til eller fjerne medlemmer/koder i målgruppen, endre antall billetter eller tilfeldig generere nye koder. Du har også mulighet til å søke innenfor målgruppen.Disse funksjonene finner du når du klikker på Informasjon om målgruppen du ønsker å endre eller se mer informasjon om.

Knytt målgruppen til kampanjen

• Klikk på Mine eventer;
  • Klikk Administrer på det aktuelle eventet;
  • Klikk på fanen Kampanjer og tilbud og deretter Kampanjer;
  • Klikk på Opprett kampanje

• Under Navn, skriv inn tittelen på kampanjen og hva som skal vises offentlig;
    • Under Betingelser, velg Målgruppe (+ klikk i Lås opp-boksen for innloggede kunder dersom du ønsker at tilbudet skal aktiveres automatisk for innloggede billettkjøpere fra målgruppen);
    • Under Effekt, skriv inn rabatten som skal være gyldig (+ klikk i boksen Tildel kode til målgruppemedlem for vareidentifikasjon dersom du ønsker strekkoden på et tidligere event skal kunne å låse opp tilbudet til billettkjøperne i målgruppen) (+ klikk i boksen Begrens én gang over alle events dersom antallet angitt i målgruppen skal gjelde flere eventer enn det spesifikke eventet);
    • Start en kampanje.