1. Hem
  2. Arrangör
  3. Kampanjer & rabatterbjudanden

Målgrupper - Manuell målgrupp

Om du har en grupp (tex. tidigare deltagare för ett annat event) som du vill skapa ett specialerbjudande till, kan du använda funktionen Manuell målgrupp.
Processen är i korta drag att antingen skapa en Tom grupp där du manuellt kan tillföra information eller Importera en fil med koder som ska vara gällande och därefter koppla det samman med vår kampanjefunktion eller plastkarta på det event det rör sig om.

Om du istället vill skapa en grupp där biljettköpare på ett specifikt event automatiskt hamnar, kan du läsa mer om Dynamisk målgrupp här

Vad en Manuellt målgrupp kan användas för:

1. Rabatterbjudande till tidigare deltagare
  2. Återanvändning av streckkod från tidigare event
    (streckkoden används för att låsa upp ett rabatterbjudande på ett annat event)
  3. Rabatt till specifika deltagare
  4. Lås upp sittplats genom kod
  5. Användning av kod över flera event men med ett begränsat antal

Såhär gör du:

1. Skapa fil för målgrupp

• Öppna ett kalkylark
  • Skapa kolumner till dina önskade fält (fält = kod, emailadress, kategori, plats, antal biljetter) i ett nytt ark
  • skriv in varje fält i en kolumn
  • Exportera arket som en CSV fil. kommatecken borde användas som tecken för att separera fälten

2. Ladda upp filen på Billetto

• Klicka på Marknadsför i toppmenyn
  • klicka på Audiences
  • Klicka på lägg till målgrupp och därefter Manuell Målgrupp
  • Namnge målgruppen
  • Välj om du vill upprätta
    - Tom grupp (så kan du manuellt lägga in medlemmar)
    eller
    Importera fil
    • Ladda upp filen
    • Bocka i rutan "Ignorera rubrikrad"
    • Koppla ihop fälten i vänstra listan till uppgifterna du angett i målgruppsfilen
    • klicka spara
    • Du kommer härefter motta ett mail, som anger om din fil blivit korrekt uppladdad eller ej.

Om du har problem att ladda upp filen undersök om:

• du använder rätt tecken (komma) för att separera fälten
    • din CSV fil innehåller tecken eller bokstäver som inte finns i det engelska alfabetet

Du kan alltid ändra informationen manuellt inne i en målgrupp.

Du kan  lägga till eller ta bort medlemmar/koder i målgruppen, ändra antal biljetter eller generera slumpmässigt nya koder. Du har också möjlighet att söka inne i målgruppen.
Dessa funktioner finner du när du klickar på "information" på den målgruppen du vill ändra eller se mer information om.

3. Koppla målgruppen till kampanj
(Kampanjeverktyget är uppbyggt på logiken - villkor & effekt)

• Klicka Mina events
  • Klicka Hantera på det event det gäller
  • Klicka på fliken Kampanjer och rabatter och därefter Kampanjer
  • Klicka på Skapa kampanj
    • 1. Under Namn, ange titel på kampanjen och det som kommer visas publikt
    • 2. Under villkor, välj Målgruppen (+ klicka i rutan Lås upp för inloggade kunder ifall du vill att erbjudandet automatiskt ska bli vara aktiverat för inloggade biljettköpare från målgruppen)
    • 3. Under effekt, ange rabatten som ska vara gällande (+ klicka i rutan Tilldela kod till målgruppsmedlem för artikelidentifiering ifall du vill att streckoden på ett tidigare event ska låsa upp erbjudandet för de biljettköpare som finns i målgruppen)
      (+ klicka i rutan Begränsa en gång över alla events om antalet som är angivet i målgruppen ska vara gällande på flera event än på det specifika eventet)
    • Starta kampanj