Målgrupper - Opprette og administrere publikum

Målgrupper er et system for å jobbe sammen med Kampanjer og/eller Sittende reservasjonssystemet.

Dette lar deg laste opp CSV-filer til Billetto for å bli behandlet sammen for mange forskjellige formål, for eksempel:

• Lojalitetsrabatter for tidligere deltakere
  • Stort antall tilgangs-/rabattkoder
  • Rabatt til bestemte brukere
  • Opplåsing av seter per kode
  • Strekkoder for tidligere eventer brukes som opplåsingskode
  • Bruke en kode på tvers av flere eventer med et begrenset antall

Et alternativ for publikum er å opprette en lojalitetsrabatt for tidligere deltakere, se mer her.

Opprette målgruppe

Du kan velge mellom å opprette en tom målgrupp eller laste opp en CSV-fil, for å laste opp en CSV-fil:

• Åpne regnearkprogramvare;
  • Lag kolonnene for de ønskede feltene (Kode, Kategori, Sete, Antall – Kun kode og antall er obligatoriske) på et nytt ark;
  • Angi de ønskede feltene i hver kolonne;
  • Lagre denne filen som en CSV. Skilletegnene skal være kommaer.

Opplasting av et målgruppe med CSV til Billetto

Når du har fullført den forrige prosessen, må du laste opp denne til Billetto:

• Klikk på Promoter;
  • Deretter velger du Audiences;
  • Klikk på Opprett målgruppe og velg Legg til Manuell gruppe;
  • Velg Last opp CSV;
  • Velg et navn for publikum (husk å holde disse unike og lett identifiserbare);
  • Hvis du har valgt Last opp CSV, Klikk på Bla gjennom og velg den nyopprettede CSV-filen i popup-vinduet;
  • Klikk på Ignorer overskriftsrader (da dette vil ignorere strekkode/antall fra regnearket);
  • Så i rullegardinlisten for hver rad, må du justere strekkode til kode og mengde til mengde;
  • Klikk Lagre.

Dine tidligere deltakere er nå i et publikum på Billetto. Du vil da motta en e-post om hvorvidt opplastingen var vellykket eller ikke.

MERK: Hvis du har problemer med opplastingen, anbefaler vi å sjekke:

• at du bruker riktig skilletegn i CSV-filen;
  • at filen ikke inneholder noen ikke-engelske tegn;
  • Hvis du ikke klarer å løse dette, ta kontakt med brukerstøtten.

Legg til, rediger eller slett en ny kode/medlem til målgruppe.

Når du har opprettet en målgruppe, er det mulig for deg å legge til en ny kode, redigere en eksisterende kode eller slette en kode.

Etter å ha besøkt Audiences siden, velg Detaljer. Hvis du velger å legge til eller redigere et medlem vil du ha 4 felt å fylle ut, de obligatoriske feltene er Kode og Antall. Kode er tilgangskoden kunden skal bruke for å låse opp en rabatt. Antall er antall ganger koden kan brukes.

Eksempler på tilgangskode for målgruppen:

Kode Antall
testing1 1

Strekkode Antall Kategori
1231245 1 Del2
1231246 1 Del3

Kode Antall Setemerke
VIP321 1 Nord-1
VIP238 1 Sør-3

Når du kobler et målgruppe til en kampanje, har du muligheten til å bruke  «Begrens én gang over alle events» som lar deg få kvantiteten i filen lastet opp til å telles på tvers av eventer i stedet for per event.