Vilka är Billettos avgifter?

Det är alltid gratis att skapa ett gratisevent på Billetto.
Om du har ett event med sålda betalbiljetter så tillkommer alltid en biljettavgift, du kan se våra priser här. Arrangören kan välja att låta biljettköparen betala avgiften eller att inkludera avgiften i biljettpriset.

Utöver biljettavgiften så tillkommer avgifter ifall valbara betalmetoder såsom Swish, Klarna eller e-faktura används samt Billetto Advertising ifall marknadsföring genom Billetto önskas- dessa avgifter åläggs alltid arrangören.

På försäljningsöversikten inne på ditt event kan du se en översikt över intäkterna och avgifterna för eventet. Klicka Mina events - Hantera - Försäljning under fliken Översikt.

Biljettavgift

- Biljettköparen betalar avgiften

Om arrangören väljer att låta biljettköparen betala avgiften kommer denna läggas ovanpå biljettpriset så att biljettköparen betalar för biljettpriset och Billettos avgift.

- Avgiften absorberas av arrangören

Om arrangören väljer att inkludera avgiften i biljettpriset kommer biljettköparen enbart betala biljettpriset som arrangören väljer. Efter att biljettförsäljningen är över kommer summan för avgifterna dras från arrangörens intäkter innan de betalas ut.

Valbara betalmetoder

Kortbetalning är alltid ett betalningsalternativ som är kostnadsfritt för både biljettköpare och arrangör. Swish och Klarna är valbara betalmetoder och kan stängas av ifall de inte önskas. Läs mer här Swish / KlarnaE-faktura kan aktiveras ifall möjligheten att köpa biljett på faktura önskas.

Billetto Advertising

Med funktionen Billetto Advertising så investerar vi i ert event med att marknadsföra det i våra kanaler och ni betalar endast en avgift på de biljetter som säljs genom Billettos insatser. Funktionen är aktiverad som standardinställning. Läs mer om Billetto Advertising här och hur ni kan kan justera eller stänga av funktionen ifall den inte önskas.

Har du ett välgörenhetsevent?
Om ditt event är ett välgörenhetsevent och har en registrerad verksamhet, så hör gärna av dig till vår support på support@billetto.se så kan vi titta på möjligheten för en reducerat avgift.

OBS! Dessa avgifter gäller events i Sverige och billetto.se. Ifall du vill veta vilka avgifter som gäller i andra länder och domäner, klicka här