Hur kan jag koppla Google Analytics till mitt Billetto-konto?

Billetto har integrerat Google Analytics så att du kan se statistik över vilka som besöker ditt event, hur de olika biljettyperna säljer och vilka källor dina besökare kommer ifrån.

Du kan integrera Google analytics antingen på kontonivå eller eventnivå:

Kontonivå
1. Klicka på Meny i toppmenyn och därefter Integrationer
2. I undermenyn klickar du Analytics

Eventnivå
1. Klicka på Mina events och Hantera på det event det gäller
2. Gå till fliken Marknadsföring i menyn till vänster och därefter Analytics

Notera: Du kan finna ditt ID på följande sätt, som framgår i Googles artikel här

Använder du vår widget på din webbplats?

Du kan lyssna på händelser som skickas från vår widget iframe till din webbplats med följande:

• Visas (Öppna widgeten)
    AddToCart (Biljett läggs till i korgen)
    BeginCheckout (Betalningsskärm)
    Purchase (Beställning slutförd)

Vi rekommenderar att du lägger till javascript-händelselyssnaren i widgeten för att till exempel få detaljerna via en konsollogg vid felsökning

<script type="text/javascript">
const org_widget = document.querySelector("billetto-organiser-widget");
org_widget.addEventListener("viewed", (e) => console.log("org Viewed", e.detail));
org_widget.addEventListener("add_to_cart", (e) => console.log("org Tillagd i varukorgen", e.detail));
org_widget.addEventListener("begin_checkout", (e) => console.log("org Börja kassan", e.detail));
org_widget.addEventListener("purchase", (e) => console.log("org Purchase", e.detail));
</script>