1. Hem
  2. Arrangör
  3. Deltagare & biljetthantering

Exportera/ladda upp biljettlista

Om du har sålt biljetter offline och vill lägga till försäljningsinformationen till din försäljning på Billetto, kan du göra det genom att ladda upp biljettlistan i CVS format.

Ladda upp biljettlista:

1. Gå till 'Mina event'

2. Hitta eventet du vill ladda upp biljetterna till och klicka på 'Hantera'

3. Klicka på 'Deltagare' och "biljetthantering" i  den vänstra menyn

4. Välj 'Ladda upp biljetter' och följ instruktionerna

CVS filen behöver ha följande kolumner:

• ID
  • streckkod
  • e-mail
  • namn & efternamn
  • Om ditt event har en platslayout för lokalen, kommer du att behöva ha en kolumn för "platsetikett" (eller sektion, rad och plats)

Se till att filtypen är kodad som UTF-8. Om den inte är det den sannolikt inte kunna laddas ifall den innehåller tecken såsom bokstäverna ä,å,ö mfl.

De användare som redan är registrerad med en emailadress på Billetto, tillförs biljetten på deras konto. Annars skapas ett konto med namnet och emailadressen från din fil. Se till att du har fått en bekräftelse från berörda personer för att registrera ett nytt konto på Billetto.

Inget bekräftelsemail skickas till användare som är registrerade under importen. Alla biljetter läggs till som gratisbiljetter, men du kan välja vilken produkttyp som ska användas (tryckt på PDF-biljetter).

(Observera att detta alternativ är tillgängligt på begäran, kontakta support@billetto.se)

Exportera biljettlista:

Följ instruktionerna ovan och klicka på 'Exportera biljetter' i steg 4. Listan med biljetterna kommer skickas till din email.