[Valfritt] Användning av sittplatser - För större lokaler/arenor

Denna funktion ämnar sig bäst för större arenor eller lokaler och gör det möjligt att gruppera olika områden i en lokal till olika sektioner, för att göra det enklare för biljettköparen att navigera i lokalen.

Verktyg

De funktioner/verktyg (till vänster i menyn) som du främst kommer använda är:

• Select (V) -Detta låter dig klicka på objekt och komma åt deras inställningar
  • Section (S) -Detta gör att du kan skapa ett område med sittplats
  • General Admissions (GA)  -Detta gör att du kan skapa ett område utan tilldelade sittplatser

General Admission

General Admission låter dig skapa ett område utan specifikt tilldelade platser. Det här är bra för områden med stående publik eller om du inte vill hantera enskilda platser.

För att använda detta klickar du på GA-verktyget och väljer den form du vill använda (rektangel, cirkel eller anpassad). När du har valt detta, rita önskad form. Använd nu Select (markörikonen) och klicka på området. På höger sida har du möjlighet att ändra etikett (label), kapacitet (capacity) och kategori (category). Se till att alla 3 är inställda innan du fortsätter.

Section

Med sektionsverktyget kan du skapa ett område med tilldelade sittplatser. Skapa område med hjälp av instruktionerna ovan. Använd nu Select (markörikonen) och klicka för att ändra etikett (label), kapacitet (capacity) och kategori (category). Dubbelklicka för att zooma in på området. Du kommer nu att kunna redigera området och därav skapa rader för sittplatserna. För mer information om guide hur man gör det,