Hantera events - vilka funktioner som finns

Här ser du en överblick över vilka funktioner som finns när du Hanterar events.

Översikt

Försäljning - Här kan du se och följa med i biljettförsäljningen av ditt event.

Kundstatistik - Här redovisar vi information om dina biljettköpare från Google samt se vilka kanaler biljetterna köps genom.

kundlista och rapporter -Här kan du ladda ner olika listor och rapporter såsom gästlista, nyhetsbrevsprenumeranter, transaktionsrapporter för ditt event.

Aktivitetslogg - här ser du all historik om vad som har hänt på ditt event både som arrangör, biljettköpare samt Billetto administratörer.

Anpassningar och design

Biljetter och ordrar - Här har du möjlighet att tillföra text på orderbekräftelsen som dina deltagare mottar när de har bokat biljett till ditt event. Du kan på samma sida tillföra två bilder/banners. Dessa visas längst ner på biljetten.

Bokningsfrågor - Här anger du frågor som du vill att biljettköpare/deltagare ska svara på. Samt har du möjlighet att samla in namn och adress. Längst ner på sidan har du också möjlighet att skriva in andra event där samma information sparas av köparen.

Online- eventsida - Här kan du tillföra en beskrivning av eventet och bädda in länk eller video till en extern sida. Sidan blir tillgänglig för dem som köpt biljett till eventet.

Eventsidan - Här kan du välja vad det ska stå på knappen för att köpa/boka biljett. Du kan lägga till  headliners; namn, titel och bild på talare som du gärna vill framhäva på eventet samt lägga in dina egna arrangörsvillkor.

Betalsätt - Aktivera eller avaktivera olika betalningsmetoder på ditt event såsom Klarna och Swish.

Lokal (endast aktuellt för event med sittplatser)

Platskarta - Detta ger dig en översikt över alla platser, där du kan klicka på och se status och köpare.

Kategorier - Här kan du ansluta biljettyper till sittplatser.

Reservera sittplatser - Här kan du välja att reservera platser för specifika personer så att de inte är tillgängliga för allmän försäljning.

Marknadsföring

Facebook-event - Här kan du koppla Billetto med Facebook så att ditt event på Billetto automatiskt även skapas på din Facebook sida.

Biljettwidget -Låter dig sälja biljetterna på din egen hemsida istället för att skicka biljettköparen till Billetto.

Dela event - Här hittar du information om var och hur du kan dela ditt event.

Analytics - Inställningar för Google Analytics och Facebook Pixel för statistik och information om försäljningen.

Zapier-integration - Integrera Zapier till Billetto och välj vilken information du vill samla in och till vilket format av dokument.

Kampanjer och erbjudande

Åtkomstkoder - Skapa en åtkomstkod kopplat till biljettyp.

Kampanjer - Här kan du skapa mer avancerade rabatt -och specialerbjudanden och dolda biljetter där du själv väljer villkor och effekt tex. X antal biljetter i varukorgen skapar 50% rabatt per biljett.

Deltagare

Biljetthantering - Här kan du generera samt importera och exportera biljetter. Du finner även inställningar för överföring av biljetter här, du kan även göra återbetalning på specifik biljett.

Orderhantering - På denna sidan kan du se och hantera alla biljettordrar som har gjorts.

Väntelista - Aktivera väntelista när det inte finns biljetter tillgängliga för försäljning.

På Plats

Billetto-appen - Här kan du tillgå dörrförsäljning och biljettscanning via web och hitta arrangörsnyckeln som du behöver för att kunna scanna biljetter.

Kassainställningar - Inställningar för hur du säljer biljetter i dörren.

Scanningsinställningar - Här finner du olika möjligheter för var och vilka biljetter som ska scannas.

Överför scanningslista - Här kan du importera och exportera ordrar.

Scanningsstatistik - Här hittar du information om scanning av biljetter på eventet.