Hur hanterar jag Billetto Advertising?

Du har kontrollen över Billetto Advertising. Det är du som bestämmer om det ska vara aktiverat eller avaktiverat på dina events eller ditt konto. Du kan absolut ha det avaktiverat på ditt konto men aktiverat på ett specifikt event.

Billetto Advertising ska ses som en hjälp att sälja biljetter om du inte tror att du lyckas sälja dem alla själv. Vi tar risken och du debiteras endast för de biljetter som säljs genom Billettos annonser. Säljs inga biljetter, betalar du heller inget. Biljetter sålda i andra kanaler, tar vi inga marknadsföringsavgifter för.

Som standard, på alla nya event, är Billetto Advertising inställd på att sälja 20 % av din maximala kapacitet för biljetter. Men om du vill öka, minska eller avaktivera Billetto Advertising kan du göra detta på konto- eller eventnivå. Även om det skulle vara 20% av biljetterna till försäljning tilldelat Billetto Advertising, betyder det inte att du inte själv kan sälja dessa biljetter. Så om du säljer mer än 80% av biljetterna själv, så betyder det att där är färre biljetter kvar för Billetto att sälja genom Billetto Advertising. Du kan även bestämma vilken nivå du vill använda Billetto Advertising på och vilka kanaler.

Läs mer om prisnivåer av Billetto Advertising här.
Läs mer om hantering av olika kanaler inom Billetto Advertising här.

Aktivera eller inaktivera Billetto Advertising

Du aktiverar eller inaktiverar Billetto Advertising genom att klicka på denna knapp under rutan Kanaler. Blå betyder aktiverad och vit är avaktiverad.

Group 1.png

För att pausa eller inaktivera Billetto Advertising på ett specifikt event:
1. Klicka på Mina events och välj Hantera på eventet det gäller
2. I menyn till vänster klickar du på fliken Billetto Advertising under Översikt
3. Klicka på knappen så att status säger “Avaktiverad”

För att pausa eller inaktivera Billetto Advertising på kontonivå:
1. Klicka på Marknadsför  i toppmenyn och sedan Billetto Advertising i undermenyn
2. Använd knappen till höger för inaktivera Billetto Advertising
3 välj om du vill inaktivera för alla event som är aktiva eller endast för framtida events.
4 Säkerställ så att knappen nu har status “inaktiverad

Bestäm hur många biljetter du vill tillåta Billetto Advertising att sälja

Skärmavbild 2023-08-16 kl. 14.38.08.png

På eventnivå:

1. Klicka på Mina events

2. Klicka Hantera på eventet det gäller

3. I menyn till vänster, klicka på Billetto Advertising under Översikt

4. Scrolla ner till Tillgängliga biljetter för Billetto Advertising”

5. Bestäm om det ska vara ett antal biljetter eller baserat på procent

6. Ange nu antal biljetter: om du skriver 10 så önskar du att Billetto säljer 10 biljetter genom Billetto Advertising, om du angett % och därefter 10, så vill ni att Billetto säljer 10% av totalt antal biljetter ni angett på eventet

7. Klicka spara

På kontonivå:

1. Klicka Marknadsför i toppmenyn

2. Klicka Billetto Advertising

3. Scrolla till “Tillgängliga biljetter för Billetto Advertising” och ange procent som du önskar Billetto kan sälja genom Billetto Advertising per event

4. Klicka spara

På kontonivå kan du endast välja procentsats då sannolikheten är att du har olika antal biljetter till försäljning på dina olika events.

Notera:
 Om du justerar inställningarna på ett specifikt event som inte är det samma som du angivit på kontonivå, så är det som är angivet på eventet som gäller. Så om du har Billetto Advertising aktiverat på ditt konto men avaktiverat på ditt event, så annonseras inte det specifika eventet. Det är det som är angivet på eventet som är gällande oberoende inställningarna på kontonivå.

Notera:

För privata events annonserar vi endast till kunder du redan delat eventet med genom nyhetsbrev och rekommendationer, vilket hjälper dig sälja fler biljetter.