Hur kan jag samla in extra information om mina gäster?

Om du behöver samla in extra information om dina gäster kan du skapa "Bokningsfrågor" som de får fylla i vid biljettköp. Du kan även använda våra förinställda knappar ifall du vill veta, adress, telefonnummer eller namn på varje biljett.

Skräddarsydda frågor

Bokningsfrågorna skapar du genom att följa dessa steg: Klicka på Mina events klicka på Hantera för eventet ifråga > klicka på Bokningsfrågor under Design & Anpassningar i den vänstra menyn.

Om du exempelvis ska arrangera en middag kanske du behöver veta om någon av gästerna har någon allergi. Så här gör du:

1. Välj ett namn på bokningsfrågan under "Namn". Exempelvis "Allergisk?"
  2. Lägg till en beskrivning om du vill. Exempelvis "Om du har några allergier får du gärna meddela oss på förhand".
  3. Välj om frågan ska vara obligatorisk eller inte.
  4. Välj vilket slags bokningsfråga det ska vara. Du kan välja mellan en rullmeny, ett litet textfält eller ett stort kommentarsfält.
  5. Välj om du vill att frågan ska ställas per order eller per biljett. Om du väljer per biljett kommer frågan att behöva besvaras för varje besökare.
  6. Du kanske har en särskild biljett som inkluderar middag. Om du vill att frågan bara ska dyka upp för den särskilda biljettypen, väljer du biljettyp under "Endast vissa biljetter".

Sist men inte minst sparar du fältet och lägger till flera om du har annan information som du vill att dina gäster ska uppge.

För att samla in adress eller namn på varje biljett kan du använda våra förinställda funktioner på samma sida. Klicka bara på knappen, är den blå så är funktionen aktiverad och frågar om de specifika uppgifterna i köpsflödet.

Alla svar finner du i gästlistan, som du kan ladda ner från Mina events->Hantera->Översikt->Kundlista och rapporter. Både "Detaljerad kundlista" och "CSV-fil" visar svaren eller så kan du addera de fält som önskas, tex Namn och Bokningsfrågor i den Anpassade rapporten.