Använd vår integrerade mailutskick-funktion för att hålla din publik på Billetto uppdaterad

Översikt

Billetto tillhandahåller en kraftfull  mailutskicks-funktion som är utformad för att hjälpa arrangörer att effektivt kommunicera med sina fans, följare och biljettköpare. Med det här verktyget kan du skicka nyhetsbrev, marknadsföringsinnehåll och viktiga uppdateringar om specifika event direkt från Billetto. Genom att använda den här funktionen kan du bygga upp en mer lojal gemenskap, hålla din publik engagerad och öka försäljningen för dina events.

Få åtkomst till mailutskick-funktionen

Du finner funktionen genom att klicka Marknadsför i toppmenyn och därefter klicka Skicka mail.

Olika typer av mailutskick

Billetto erbjuder tre olika typer av utskick för att tillgodose dina specifika kommunikationsbehov:

Nyhetsbrev: Håll din publik informerad om dina kommande events genom att skicka ut nyhetsbrev. Du kan skicka dessa mail till alla dina nyhetsbrevsprenumeranter på Billetto eller segmentera dina utskick för att rikta dem specifikt till fans, följare eller superfans. Detta är ett utmärkt sätt att dela information om kommande events och  nyheter för att hålla din publik engagerad.

Eventnotifikationer: Denna typ av mailutskick är till för att kommunicera viktig information till alla biljettköpare till ett specifikt event och får inte innehålla marknadsföring. Eventnotifikationer passar perfekt ifall där är en sista-minuten-ändring i schemat, uppdateringar av platsen eller viktiga påminnelser, så att ni säkerställer att deltagarna till eventet är välinformerade.

Remarketing: Återknyt kontakten med tidigare deltagare genom att skicka riktad kommunikation om dina kommande events. Denna typ av mailutskick är perfekt för att nå ut till nyhetsbrevsprenumeranter som tidigare har deltagit i specifika event vilket hjälper till att återuppväcka deras intresse och öka biljettförsäljningen.

1. Välja din målgrupp (mottagare)

Välj typ av mailutskick för att nå ut till olika målgrupper.
Använd rullgardinsmenyn för att välja vem du vill skicka ett meddelande till.

Nyhetsbrev: Rikta dig till specifika följare som fans, superfans, engångsköpare eller alla. Perfekt för att dela rabatterbjudanden eller nyheter för att engagera ditt community.

Eventnotifikationer: Meddela alla deltagare till ett specifikt event. Perfekt för viktiga uppdateringar. Kom ihåg att detta endast är för viktig information och inte marknadsföring.

Remarketing: Nå ut till personer som har deltagit i dina events tidigare och som har godkänt att få marknadsföringsinformation. Välj ett specifikt event eller nå ut till alla.

2. Anpassa ditt mail  (Knapp till länk)

Lägg till en personlig touch till dina mailutskick med dessa alternativ:

• Länk till din arrangörsprofil: Visa alla dina events med ett klick.
  • Länk direkt till ett specifikt event: Gör det enkelt för biljettköpare att få mer information eller köpa biljetter till ett specifikt event.

Dessa val påverkar huvudbilden och knappen i ditt mailutskick och leder din publik till den sidan du vill.

Praktiska exempel:

Informera om en ändring i line-up:en:

- Välj "Eventnotifikationer"
- Välj det specifika eventet
- Länka knappen till "Visa event"
- Skriv ditt meddelande om ändringen
- Granska och godkänn villkoren
- Sänd mailet

Erbjud en rabatt till fans:

- Skapa din rabatt för fans i Audiences (marknadsföring i toppmenyn - Audiences)
- Gå till mailutskicks-funktionen (marknadsföring i toppmenyn - skicka mail)  och välj "Nyhetsbrev"
- Välj "Fans" i rullgardinsmenyn för mottagare
- Länka knappen till din arrangörsprofil
- Meddela din rabatt i titeln och meddelandet som informerar användarna om att de måste logga in för att få sin rabatt
- Granska, godkänn villkoren
- sänd mailet

Marknadsför till tidigare deltagare av events:

- Gå till mailutskicks-funktionen (marknadsföring i toppmenyn - skicka mail)  och välj "Remarketing"
- Välj ett specifik event från rullgardinsmenyn som mottagare
- Länka knappen till din arrangörsprofil
- Tacka deltagarna för att de deltagit på tidigare events och informera om nya events
- Granska, godkänn villkoren
- sänd mailet

Spårning och data av mailutskick

För varje mail som skickas kan ni se detaljer om utskicken. Du som arrangör kan se mätvärden som leveransfrekvens, klickfrekvens, öppningsfrekvens och försäljning som genereras från varje mail. Dessa insikter är ovärderliga för att förstå din målgrupps engagemang och förfina dina strategier för marknadsföring genom mail.

Förstå din månatliga e-postgräns

Varje månad får du ett visst antal mail som kan skickas ut till ditt community. Denna gräns är utformad för att säkerställa att all kommunikation via vår plattform är slagkraftig och når effektivt fram till de avsedda mottagarna.

Hur fungerar det?

Låt oss säga att din månatliga gräns är 500 mail. Om du under en enda månad gör två utskick:

• Ett nyhetsbrev skickat till 120 personer
  • Eventnotifikation skickat till 270 personer

Efter dessa utskick kommer du att ha 110 mail kvar för resten av månaden. Detta system säkerställer att varje mail du skickar ut räknas och uppmuntrar till genomtänkt, målinriktad kommunikation.

Varför finns det en gräns?

Vi strävar efter att upprätthålla den högsta möjliga mailreputationen. Genom att se till att varje mail som skickas genom vår plattform är legitim, önskad och inte anses vara skräppost, upprätthåller vi ett positivt mail-ekosystem. Detta åtagande hjälper till att garantera att dina mail tas emot väl, landar i inkorgen och inte i skräppostmappen.

Behöver du mer kapacitet?

Vi förstår att dina kommunikationsbehov ändras. Om du finner dig själv i behov av en högre gräns är vi här för att hjälpa dig.

Viktiga riktlinjer

Billetto strävar efter att upprätthålla en respektfull och samtyckesbaserad kommunikationsplattform.

Därför är det viktigt att notera följande:

• E-postfunktionen är endast avsedd för kommunikation med dem som har gett sitt samtycke till nyhetsbrev eller om du skickar eventnotifikation måste det vara utan något marknadsföringsmaterial.
  • Se till att din kommunikation genom mail endast riktas till användare som har samtyckt till att ta emot marknadsföringsmeddelanden.
  • Billetto förbjuder användning av denna funktion för oönskad marknadsföring eller skräppost.
    Billetto kan när som helst välja att inte skicka ett mail.

Genom att följa dessa riktlinjer bidrar du till en positiv och respektfull miljö för både arrangörer och deltagare på Billetto.

Summering

Billettos mailutskick-funktion är ett kraftfullt verktyg för arrangörer som vill marknadsföra sina events, engagera sig i sin publik och bygga en lojal community. Genom att förstå och använda de olika typer av mailutskick som finns tillgängliga, kan du förbättra din kommunikationsstrategi och nå större framgång för dina events. Kom ihåg att respektera din publiks preferenser och samtycke för att säkerställa en positiv upplevelse för alla inblandade.