Biljettpaket

Biljettpaket är en funktion för eventarrangörer som vill förenkla biljettköpen för sina deltagare. Oavsett om du skapar ett familjepaket eller erbjuder en kombinerad middag och show-upplevelse med delad moms, förenklar vår biljett-paketfunktion processen.

Nedan följer en steg-för-steg-guide om hur du kan utnyttja denna funktionalitet.

Exempel på biljettpaket

Det finns oändliga möjligheter med biljettpaket men här är ett par exempel för att inspirera din kreativitet:

- Familjepaket

Ett familjepaket är en idealisk lösning för event riktade till familjer, som möjliggör köp av biljetter för hela familjen med ett enda klick. Till exempel kan ett familjepaket inkludera 2 vuxenbiljetter och 2 barnbiljetter till ett rabatterat pris jämfört med att köpa varje biljett separat. Detta erbjuder inte bara värde för deltagarna utan uppmuntrar också familjedeltagande.

- Middag & Show med Delad Moms

Event som kombinerar en måltid med underhållning, såsom en middag och en show, kräver hantering av olika momssatser för biljetter. Detta paket gör det möjligt att erbjuda en sömlös köpupplevelse samtidigt som man anger rätt momssats för produkten.

- Workshopserie som biljettpaket

För event som erbjuder en serie workshops eller sessioner kan ett paket ge deltagarna möjligheten att köpa tillgång till flera workshops till ett rabatterat pris. Detta uppmuntrar deltagande över flera sessioner och förenklar registreringen för deltagarna.

Komma Igång med Biljettpaket

1 Navigera till funktionen:

Klicka på Mina events och därefter Ändra på det event du vill skapa biljettpaket på och därefter Biljetter.  Klicka på knappen "Skapa". Nu visas en rullgardinsmeny med alternativ, inklusive "Skapa ny biljett", "Skapa ny biljettgrupp" och "Skapa paket". Välj "Skapa paket" för att börja processen med att skapa en kombinerad biljett.

2 Konfigurera din kombinerade biljett:

Ett biljettpaket låter dig skapa och gruppera flera biljettyper till en klickbar produkt för köparen. Detta innebär att även om köpet visas som en enda artikel, kommer kvittot att detaljera flera artiklar, vilket återspeglar mångfalden av ditt events erbjudanden. Denna uppställning är perfekt för komplexa events, som de som erbjuder en middag och en show med olika momssatser (t.ex. 6% för showen och 12% för middagen).

• För komplexa erbjudanden: Du kan inkludera flera biljetter inom paketet med olika momssatser. Till exempel, om du erbjuder ett paket med middag och föreställning, kan du ställa in så att middagsdelen inte räknas in i eventets kapacitet.

3 Välj ett paketnamn och total kapacitet

• Skapa flera biljetter inuti paketet, som standard kommer ett paket att innehålla 2 artiklar.
  • Prissätt varje biljett inuti ditt paket, välj önskad momssats som du skulle göra för en vanlig biljett.
  • Välj om du vill räkna biljetten mot kapaciteten. Detta rekommenderas när du väljer ett familjepaket eller liknande för att hålla koll på din totala eventskapacitet, annars om det är något som en middag och inträde kan du önska att endast räkna en av biljetterna i paketet. Som standard kommer varje artikel i paketet att räknas mot evenemangets kapacitet, men om du säljer mat/dryck eller artiklar som inte kräver inträde så välj nej.
  • Välj om du vill skicka en PDF-biljett för varje artikel i paketet. Detta kanske inte behövs om du inte behöver skanna varje enskild biljett (till exempel middag och inträde) Som standard inkluderar varje artikel i paketet en separat biljett med en streckkod. Dock har du möjligheten att utesluta detta om det behövs.
  • När du har skapat alla biljetterna i paketet - kontrollera det totala priset och antalet biljetter som ett paket kommer att räkna mot din eventkapacitet och klicka på Spara

4 Kapacitet och antal: Varje biljett inom ett paket räknas mot eventkapaciteten men inte mot paketkapaciteten. Till exempel, om du har ett familjepaket som inkluderar biljetter för 2 vuxna och 2 barn, och paketet har en maximal köpgräns på 20, kan deltagarna köpa upp till 20 av dessa paket, och 80 biljetter kommer att användas i totala eventkapaciteten.

5 Kvitto och momsdelning: Biljettkvittot kommer tydligt att visa varje biljett inom paketet, detaljerat dess respektive momssats och pris, vilket säkerställer transparens och efterlevnad av skattekrav.

Ytterligare funktioner för ökad flexibilitet

Tilläggspaket: Du kan också skapa tilläggspaket, vilket ger ännu mer flexibilitet i hur du paketerar dina biljetter

Dolda biljetter inom paket: Biljetter som ingår i ett paket kommer generellt att vara dolda och endast tillgängliga som en del av paketet, vilket säkerställer en ren och enkel köpupplevelse för dina deltagare.

Interaktion med biljettgrupper: Paket kan hittas inom en grupp, och biljetter inom paketet kommer att bete sig precis som vilken annan biljett som helst, vilket upprätthåller konsekvens och enkelhet i hanteringen.

Att skapa biljettpaket är ett kraftfullt sätt att erbjuda mer värde till dina deltagare samtidigt som köpprocessen förenklas. Oavsett om du riktar dig till familjer eller erbjuder en unik kombination av upplevelser som middag och en show med olika momssatser, kan biljettpaket förbättra ditt eventets attraktivitet och effektivisera hanteringen.