Hur skapar jag ett event med eller utan sittplatskarta?

Det gör du i vår enkla steg för steg lösning med öppen förhandsvisning som varje gång du sparar information uppdateras - så att du inte mister informationen ifall du lämnar sidan.

Om du har ett onlineevent, läs mer om hur du skapar det här
Om ditt event har fler tidpunkter, så kan du läsa om hur du skapar ett återkommande event här

Finn funktionen Skapa event beroende på enhet:
Dator: i toppmenyn klickar du Skapa
Mobil webbläsare: klicka på kugghjulet i högra hörnet och därefter Skapa event
Billetto appen: Klicka på menyn i högra hörnet och därefter på den blåa knappen Byt till arrangör. Klicka på + tecknet för att skapa event

Därefter fyll i informationen i de följande stegen:

• Typ av event: Välj Standardevent
  • Typ av lokal: Välj mellan ett fysiskt event med onumrerade platser eller fysiskt event med numrerade platser
  • Grundinfo: Ange namn på event, kategori och om eventet ska vara offentligt eller privat
  • Tid och adress: Ange tid och adress/lokal för eventet
    Om eventet du skapar har numrerade platser med platskarta kan du antingen välja en sparad platskarta under Koppla lokal eller så kan skapa platskartan genom att klicka på Skapa platskarta.
  • Biljetter: Ange namn på biljett, biljettyp, antal och pris per biljett samt den totala maxkapaciteten. På detta steg kan du även gruppera biljetter under kategorier genom funktionen gruppbiljett. I Avancerade inställningar kan du ange en beskrivning av biljetten, hur många biljetter som tillåts i varje order, försäljningsperioderdölja biljetten, ange om biljettavgiften ska inkluderas i eller läggas på biljettpriset samt momssats.
  • Text och design: Beskriv ditt event med text, bilder och videor
    Härefter väljer du om du vill spara eventet som ett Utkast, Schemalägga publiceringen av eventet till en viss dag och tid eller Publicera nu.
  • Sittplatskategorier (endast för numrerat event) anger du vilka biljettyper som ska vara tillgängliga på de olika kategorierna du upprättat i platskartan.

Du kan alltid göra ändringar i ditt event tills eventets starttid. Du kan göra så genom att klicka  Mina events - Ändra eller klicka på fliken Ändra inne i Hantera-menyn och därefter välja vilket steg du vill uppdatera.