Hur skapar jag ett event med flera datum eller tidpunkter?

Om du har ett event som kommer att upprepas vid flera tillfällen kan du använda vår "Återkommande event"-funktion. Den gör så att du endast behöver skapa ett event på vår plattform vilket sparar dig tid. Biljettköparen får också en bättre överblick av dina events vilket underlättar besluts- och köpprocessen.

Skapa ett återkommande event

1. Klicka på Skapa event
2. Välj Återkommande event
3. Välj om det ska vara onumrerat event, numrerat event eller ett onlineevent
4. Fyll i informationen i steget Grundinfo
5. I nästa steg Datum och tider anger du tidpunkterna för ditt event
6. Klicka på Lägg till ny tidpunkt
Ange intervall när eventet ska upprepas, datum och tid när den första tidpunkten startar och längden på eventet. (se exempel nedan)
7. Ange plats
8. Ange Biljetter. Biljetterna visas per tidpunkt, samma gäller antalet biljetter och eventets maxkapacitet.
9 Fyll i information i Text och design och publicera ditt event

(Läs mer här om alla funktioner som finns i Skapa event)

Nedan följer ett exempel hur man anger tider i steg 6 i denna guide:

Ett event som äger rum två gånger per dag under en veckas tid. Första tidpunkten sker kl. 10.00-12.00 och nästa tidpunkt sker kl. 16.00-18.00.

1. Ange hur ofta eventet ska upprepas. I vårt exempel vill vi upprepa tillfället (tidpunkten) dagligen så vi väljer Upprepa varje1 Dag.
  2. Fyll i datum och tid för när det första tillfället (tidpunkten) Börjar och SlutarI vårt exempel blir det 2022-20-25 kl. 10.00-12.00. Notera att vi lägger till 16.00-18.00 senare.
  3. Ange längd på event.
  4. Sedan ska du ställa in Upprepa till, dvs vilken dag som är den sista i datumserien. I vårt exempel är det 2022-10-31.
  5. Klicka nu på Spara så kan du se att dina första tillfällen har lagts till.
  6. Nu kan du upprepa ovan procedur (punkt 1-5) för det senare klockslaget. I vårt exempel kan nu kl. 16.00-18.00 läggas till. När du är klar kommer du se detta:

Om du vill se eller ändra någon tidpunkt klickar du på Visa tidpunkter. Om du lagt in fel information, kan du klicka Radera tidpunkt och göra om det.

Nu kommer dina biljettköpare se detta när de ska boka sina biljetter:

Notera: Som standard kan du lägga till 120 tillfällen/tidpunkter. Kontakta vår support om du önskar lägga till fler än så. De inställningar som upprättas på huvudeventet överförs automatiskt till alla tidpunkter som har skapats. Du kan dock ändra enskilda tidpunkter så att de har särskilda inställningar utan att inställningarna på huvudeventet överskrider dem.