Guide till Billettos nya widget - bädda in hela biljettköpet på din hemsida

Med Billettos nya uppdaterade widget gör det ännu smidigare att sälja biljetter direkt från er hemsida utan att behöva länka köparen vidare till Billettos eventsida. Det går att välja mellan att endast addera en köpknapp på er sida eller en synlig widget där biljettyperna framgår för ett standard event, Kalendervy för återkommande event eller så kan du välja att lägga in en konto-widget som listar alla era events som ni har på Billetto.

Det finns fyra olika typer av widgets att välja mellan:

Enkel köpknapp

En köpknapps-widget gör att du kan bädda in en enkel knapp på din hemsida. När någon trycker på knappen dyker ett pop-up-fönster upp där hela bokningen kan genomföras utan att en behövs länkas vidare från sidan.

Denna widget är perfekt om du inte vill ändra alltför mycket i din webbdesign. Du väljer dessutom själv vilken text och färg knappen ska ha. Du finner funktionen inne på ditt event där du kan kopiera koden för att kunna bädda in på din hemsida.:

Mina events>Hantera/Hantera alla på eventet det gäller>Marknadsföring>Biljettwidget

4

Standardevent - Lista med biljetter

En annat alternativ är widgeten som listar alla biljettyper direkt på din hemsida. Denna widget finns endast för standardevents och inte för Återkommande events (se widget för Återkommande events nedan).

Även här kan du bestämma färgtemat widgeten.Du finner funktionen inne på ditt event där du kan kopiera koden för att kunna bädda in på din hemsida:

Mina events>Hantera på eventet det gäller>Marknadsföring>Biljettwidget

4

Återkommande event-kalender

Om du har ett Återkommande event kan du bädda in en kalenderwidget på din hemsida som visar alla tillgängliga datum och tider i en månadsvy. Biljettköparen väljer då först datum och tid innan pop-up-fönstret dyker upp där de kan slutföra bokningen

Även här kan du bestämma färgtemat för widgeten. Du finner funktionen inne på ditt event där du kan kopiera koden för att kunna bädda in på din hemsida:

Mina events>Hantera alla på eventet det gäller>Marknadsföring>Biljettwidget

2

Konto - visar alla dina events på Billetto

Widget på kontonivå är ett bra alternativ när du vill se alla events som du har på Billetto i en lista på din hemsida. Du har möjlighet att välja om dina events ska presenteras som lista, kalender eller som köpknapp.

Du finner widgeten, och koden du kopierar för att bädda in på din sida, för hela kontot genom att klicka Marknadsför i Toppmenyn>Widget.

3

Integrera en anpassad knapp för köpwidgeten

För att smidigt integrera köpwidgeten med din webbplats estetik, är det en enkel process att inkludera en anpassad knapp. Detta tillåter dig att behålla webbplatsens visuella sammanhang samtidigt som du erbjuder en intuitiv och varumärkesenlig biljettköpsupplevelse. Följ stegen nedan för att implementera din personliga knapp:

1. Bädda in widgetskriptet: Börja med att bädda in följande skript i din webbplats HTML. Detta skript är avgörande för widgetens funktionalitet. Se till att ersätta .se med det lämpliga landsdomänen för din plats:
html
<script src="https://billetto.se/embed.js"></script>
  1. Skapa en anpassad länk: Använd en ankare (<a>) tagg för att skapa en klickbar knapp. Denna tagg bör inkludera URL:en som leder till vår vald sida, där widgeten kommer att aktiveras. Här är ett exempel på hur man strukturerar taggen:
html
<a href="https://billetto.se/e/e-738524/select?color=%23459197">Köp Biljetter Nu</a>
  1. Anpassa din knapp:
    • Event-ID: Anpassa knapplänken genom att ersätta platshållaren bredvid /e- med ditt specifika event-ID. Detta säkerställer att widgeten dirigerar användare till rätt evenemang.
    • Färgschema: Anpassa knappens färg för att matcha din webbplats tema genom att ändra hexkoden i color-frågeparametern i URL:en. Denna hexkod möjliggör exakt färgmatchning, vilket säkerställer en enhetlig look och känsla.

Anpassningar

Färgsättning: Billetto widgets är nu tillgängliga i ljusa och mörka teman, och du kan också ändra färgen på knappen och elementen. Observera att om du ändrar färgen till något som är oläsligt kommer Billetto automatiskt att byta färger och återgå till blått.

Dölj bild: Ta bort event-bannern från widgeten.

White Label: Ta bort Billetto-brandingen.

Visa privata events: Om du önskar inkludera dina privata events i ditt widgeturval

Sälj direkt på din webbplats: (Aktiverat som standard) - När det är inaktiverat kommer ett klick på "get tickets" att ta användaren till Event-sidan på Billettos webbplats. När det är aktiverat kan användaren köpa från din webbplats.

Bädda in widgeten på Squarespace, Wordpress.org or Wordpress.com

• Squarespace

För att bädda in Billettos widget på din Squarespace-sida:

1. Använd "Embed"-elementet och  klicka på symbolen "</>".
2. Klistra in koden i fönstret som poppar upp och klicka på "Set".
3. Spara elementet och publicera ändringen.

Du kan inte se widgeten i element-förhandsgranskningen, så se den istället live på din sida.

• Wordpress.org

För att bädda in Billettos widget på din Wordpress.org-sida:

1. Lägg till en ny widget i den sektionen du vill att biljetterna ska visas i.
2. Välj "Custom HTML"-widget.
3. Publicera uppdateringen på din sida.

• Wordpress.com

Vår biljettwidget är inte supportad av Wordpress.com. Detta är pga att anpassade scripts inte är tillåtna av denna tjänst.

Om du använder Wordpress.com för din hemsida/blogg, rekommenderar vi att du istället skapar en anpassad knapp som länkar direkt till din eventsida på Billetto.

• Wix (endast standard events)
    • Klicka på länken https://wix.to/qA6B5dv (se till att du är inloggad på Wix)
    • Godkänn samtycket för att Billetto ska installeras
    • På din webbplats i Wix klicka på Redigera webbplats
    • Klicka på Lägg till app och välj Billetto-widget
    • Klicka på Bädda in länk och lägg till skriptet/koden från Billetto
    • I Wix Website Builder, justera storleken på widgeten du vill ha för Skrivbord
    • Välj nu Tablettvy i Wix Website Builder, välj den storlek du vill ha för Tablett
    • Välj nu Mobilvy i Wix Website Builder, välj den storlek du vill ha för Mobil (Vi rekommenderar full bredd)
    • Publicera och visa den levande webbplatsen

Se till att Elementets bredd är full bredd och höjden på sidan (både på mobil och desktop) för att tillåta att det fungerar fullt ut.

Observera att Apple Pay för närvarande inte fungerar direkt i widgeten på andra webbplatser. Detta beror på Apples säkerhetspolicy.