1. Hem
  2. Arrangör
  3. Kampanjer & rabatterbjudanden

Målgrupper - Skapa automatisk grupp med eventdeltagare från specifikt event

Deltagare i event målgrupp (Dynamisk) är en automatiserad funktion där gruppen fylls med personer baserat på köp på ett specifikt event. Denna målgrupp kan du sedan använda för riktade specialerbjudande på andra eller kommande event genom att koppla målgruppen till en Kampanj eller Platsreservationer. I de flesta fall används Målgrupper i kampanjer för att erbjuda rabatter eller låsa upp specifika biljettyper.

Vill du skapa en målgrupp av en lista du redan har, så kan du läsa mer om Manuell målgrupp här

Du behöver endast skapa en grupp med eventdeltagare för ett event en gång, därefter sköter det sig själv genom att automatiskt inkluderar nya biljettköpare i målgruppen från eventet.

Vad en målgrupp med eventdeltagare kan användas för:

1. Rabatterbjudande till tidigare deltagare
  2. Återanvändning av streckkod från tidigare event
    (streckkoden används för att låsa upp ett rabatterbjudande på ett annat event)
  3. Rabatt till specifika deltagare
  4. Lås upp sittplats genom kod
  5. Användning av kod över flera event men med ett begränsat antal

Såhär gör du:

1. Skapa målgrupp

• Klicka på Marknadsför i toppmenyn
  • klicka på Audiences
  • Klicka på lägg till målgrupp och därefter Deltagare i event målgrupp
  • Namnge målgruppen
  • Välj eller sök vilket event som ska samla alla biljettköpare i en målgruppen
  • klicka på Spara

2. Koppla målgruppen till kampanj
(Kampanjeverktyget är uppbyggt på logiken - villkor & effekt)

• Klicka Mina events
  • Klicka Hantera på det event det gäller
  • Klicka på fliken Kampanjer och rabatter och därefter Kampanjer
  • Klicka på Skapa kampanj
    • 1. Under Namn, ange titel på kampanjen och det som kommer visas publikt
    • 2. Under villkor, välj Målgruppen (+ klicka i rutan Lås upp för inloggade kunder ifall du vill att erbjudandet automatiskt ska bli vara aktiverat för inloggade biljettköpare från målgruppen)
    • 3. Under effekt, ange rabatten som ska vara gällande (+ klicka i rutan Tilldela kod till målgruppsmedlem för artikelidentifiering ifall du vill att streckoden på ett tidigare event ska låsa upp erbjudandet för de biljettköpare som finns i målgruppen)
      (+ klicka i rutan Begränsa en gång över alla events om antalet som är angivet i målgruppen ska vara gällande på flera event än på det specifika eventet)
    • Starta kampanj