Vad är Billetto Advertising?

Nå ut till nya biljettköpare. Utan en marknadsföringsbudget.

Vad är Billetto Advertising?

Billetto Advertising är en funktion introducerad av Billetto för att hjälpa er arrangörer att exponera era event för en bredare publik och i förlängningen sälja fler biljetter genom annonsering på Facebook, Google, Billetto och andra sidor, där potentiella biljettköpare rör sig. Detta gör vi för att data från eventsektorn visar att ca 80% av alla biljetter förblir osålda. Vi utlovar inga mirakel men vi kommer göra vårt bästa för att ditt event blir exponerat på alla de rätta ställena. Riskfri marknadsföring enligt No cure no pay principen där vi endast tar en avgift när våra insatser resulterar i försäljning.

Hur fungerar Billetto Advertising?

När Billetto Advertising är aktiverat och du publicerar ett nytt offentligt event skapar vi automatiskt annonskampanjer för ditt event. Ditt event kan därför dyka upp på sidor såsom:

- Billettos nyhetsbrev
- Rekommendationer i Billettos egna kanaler
- Delning i Billettos Community
- Köpta Google-annonser
- Köpta Facebook-annonser
- Remarketing-kampanjer
- Banners på Startsidan
- Mediapartners
- Påminnelsemail
- Påminnelsemail vid avbrutet köp
+ fler kanaler som kommer adderas med tiden

Som standardinställning så tilldelas 20 % av biljetterna du lägger till försäljning på Billetto till Billetto Advertising. Du kan alltid inaktivera eller justera antalet biljetter. Du kan öka Billetto Advertising om dina biljetter inte säljer sig själva, eller stänga av funktionen helt i de fall du kan sälja alla biljetter på egen hand.

När en biljett säljs genom Billetto Advertising tar Billetto % av biljettpriset som du bestämmer. Vi börjar investera i ditt event med en gång men du debiteras bara när en biljett säljs och det tillkommer ingen extra kostnad för sidvisningar. Det betyder att om det inte säljs några biljetter via Billetto Advertising debiteras du ingenting. Vi tar risken.

Hantera och styr Billetto Advertising efter dina behov

Avaktivera Billetto Advertising på ett event eller hela kontot

- Justera Billetto Advertising på eventnivå

1. Klicka på Mina events och välj Hantera på eventet det gäller
2. I fliken Översikt i meny till vänster hittar du Billetto Advertising
3. Här kan du nu justera antal biljetter, kanaler, pris med mera.

- Justera Billetto Advertising på kontonivå

1. Klicka på Marknadsför och sedan Billetto Advertising i undermenyn
2. Här kan du nu justera antal biljetter, kanaler, pris med mera för alla event på ditt konto.

Billetto Advertising kanaler

Billetto Advertising använder en mängd olika betalda och obetalda kanaler för att exponera ditt event för en bredare publik. Som ett resultat av detta är några av kanalerna som ditt event kan visas på:

• Emails
  • Billettos nyhetsbrev
  •  Rekommendationer i Billettos egna kanaler
  • Påminnelsemail
  •  Påminnelsemail vid avbrutet köp

• Billetto
  • Remarketing kampanjer
  • Banners på Billettos startsida
  • Billetto sponsrade annonser
  • Delning i Billettos Community

• Sociala media
  • Köpta Facebook-annonser
  • Köpta Instagram-annonser
  • Fler kommer inom kort

• Sökmotorer
  • Köpta Google-annonser

+ fler kanaler adderas med tiden

Hur mycket kostar Billetto Advertising?

Vi erbjuder flexibel prissättning för Billetto Advertising så att du själv kan bestämma nivå av spridning av ditt event. Du kan justera detta när du vill.

Som standardinställning tar Billetto Advertising 33% exkl moms av biljettpriset när en biljett sälj genom Billetto Advertising. Vi erbjuder även en lägre nivå (20%) och högre nivå på (50%) eller (75%) och vilken nivå du vill ligga på konfigurerar du inne på Billetto Advertising sidan.

Du betalar endast avgift när en biljett är såld och där tillkommer inga fler avgifter för visningar eller klick efter visning. Detta betyder att om där inte är några sålda biljetter genom Billetto Advertising, så betalar du ingenting.

Notera: Var uppmärksam på att Billetto Advertising avgiften inte blir återbetald till dig som arrangör om ett återköp görs på en biljett eller order som är såld genom Billetto Advertising.