1. Hem
  2. Arrangör
  3. Deltagare & biljetthantering

Kan jag byta biljetter åt en biljettköpare?

Funktionen för biljettbyte låter arrangörer flytta, uppgradera eller nedgradera en biljett inom samma event eller till ett annat event. Detta är praktiskt om biljettköparen inte kan närvara vid det ursprungliga eventet eller vill ändra sin biljettyp (t.ex. uppgradera till en VIP-biljett).

Observera att eventuella prisskillnader måste hanteras utanför Billetto.

Steg för att byta biljetter:

• 1. Hantera biljetter:
    Gå till Mina events, klicka Hantera på det event där du vill flytta en biljett. Navigera till menyn till vänster och klicka på Deltagare och därefter Biljetthantering
  • 2. Välj biljetten att byta:
    Hitta biljetten du vill byta. Klicka på knappen Alternativ bredvid biljetten. Välj Byt Biljett.
  • 3. Välj event:
    Bestäm om du vill byta biljetten inom samma event eller till ett annat event. Om du väljer ett annat event måste du först välja vilket.

• 4. Välj ny biljettyp:
    Välj biljettypen att byta till. Överväg prisskillnaden som visas.
  • 5. Hantera prisskillnaden:
    Du kommer att se en varning om prisskillnaden. Bekräfta bytet. Du kommer nu att se biljetten på det nya eventet och biljettköparen kommer att få ett mail om det nya eventet och/eller biljettypen. Den gamla biljetten kommer att avbokas, vilket frigör platsen och du kan igen sälja platsen. Du kommer att se en länk till den nya biljetten i vårt gränssnitt.

Hantera prisskillnader:

• Om den nya biljetten är dyrare:
    Rådgör biljettköparen att betala skillnaden genom tex Swish till ditt företag direkt. Alternativt kan de betala skillnaden vid dörren.
  • Om den nya biljetten är billigare:
    Återbetala biljettköparen skillnaden genom ditt valda betalningssätt utanför Billetto.

Den här guiden bör hjälpa dig att effektivt hantera biljettbyten för dina events, vilket säkerställer en smidig upplevelse för både arrangörer och biljettköpare.