Vilken information kan jag få om min biljettförsäljning?

Du kan få all slags information om din biljettförsäljning inne på ditt Billettokonto.
Du kan se försäljningsinformation över alla dina event på kontonivå eller specifik försäljningsinformation på enskilt event.

På kontonivå ser du information över alla dina event, såhär hittar du:

1. Klicka på Hantera i toppmenyn och därefter Försäljning
  2. Klicka på Events alternativt Rapporter i undermenyn beroende på vad du vill se

Events
Här ser du en lista över alla dina event (både de som är genomförda och de som är aktiva) hur många biljetter som är sålda, tillgängliga samt eventintäkter och vad som kommer utbetalas.

Rapporter
Här har du möjlighet att upprätta en transaktionsrapport på alla dina aktiva events och ange hur ofta du vill få den tillsänt dig. Du har även möjlighet att få tillsänt din emailadress en kontoöversikt med information om dina events, genomförda såsom publicerade, utifrån ett angivet tidsintervall.

Du kan även få snabb överblick över dina aktiva events under Välkomstsidan. Denna sida ger dig en överblick över alla dina aktiva events, hur många biljetter som är tillgängliga, antal sålda biljetter samt antal events. klicka på Meny till höger i toppmenyn och därefter Välkomstsida

Du kan även använda vår Sales Tracker för att få en överblick över antal sålda biljetter på hela kontot eller per event, läs mer här.

På specifikt event:

1. Klicka på Mina events i menyn uppe till höger
  2. Välj det event du vill se information om och klicka Hantera (För Återkommande events behöver du först klicka Hantera alla och sedan Hantera) och därefter väljer du:

Försäljning här får du aktuella siffror över intäkter, totalt antal sålda biljetter och totalt antal biljetter som finns kvar för försäljning. Du ser också hur många biljetter du har sålt av respektive biljettyp. Längre ner på sidan kan du se en graf som visar hur många biljetter du har sålt per dag.

Kundstatistik här finner du information om hur många som tittat på din sida, vilken kanal de nått sidan ifrån och geografisk placering.

Kundlista och rapporter här kan du upprätta en transaktionsrapport som du får skickade till dig i en angiven intervall på dagligen/veckovis/månadsvis eller ladda ner en försäljningsrapport.

Observera: Från och med den 11 januari 2024 gör Billetto din evenemangsstatistik ännu mer tillförlitlig. Vi tar bort "bot"-trafik - dessa icke-mänskliga klick och visningar - från din arrangörsstatistik. Det innebär att dina klick/visningar och konverteringsgrad nu kommer att återspegla riktiga människors intresse för ditt evenemang.

Oroa dig inte om du märker en liten nedgång i dina klick/visningar under denna förändring. Det är bara vi som ser till att du får den sanna bilden av ditt evenemangs popularitet!