Är det möjligt att ha flera roller länkade till ett och samma konto?

Ja, det är inga problem att ha flera användare med olika roller länkade till samma arrangörskonto. Såhär gör du:

1. Klicka på Meny uppe till höger i toppmenyn och därefter Konto

2. Klicka på Roller i undermenyn

3. Klicka på Lägg till och fyll sedan i namn och e-postadress på den medarbetare du vill lägga till och välj roll. (Notera: det går i dagsläget inte att lägga till redan aktiva Billetto-användare som nya rollinnehavare)

4. Klicka på Spara

Den person du nu lagt till kommer i sin tur få ett mail skickat till sin e-postadress med direktiv hur de kan uppdatera sitt lösenord.

En e-postadress kan bara registreras en gång. Om en adress redan används för en roll på ett delat Billetto-konto eller till ett privat Billetto-konto så går det inte att använda samma adress till ett annat delat konto. Ni kan endast lägga till en e-postadress som inte redan används på Billetto. I annat fall kommer ni se pop up meddelandet "e-post: har redan blivit använd".

Det finns fyra olika roller att välja mellan:

• Administratören har full tillgång till all information på kontot, inklusive hantera roller och bankinformation.

• Ekonomichefen har tillgång till att ladda ner rapporter, ändra bankuppgifter, utbetalningsinformation och betalmetoder men annars endast kunna se men inte ändra andra uppgifter.

• Medarbetare har tillgång till de flesta delar av kontot som är relaterat till att hantera självaste eventet. De kan däremot inte se bankkontouppgifter eller göra ändringar i rollerna på kontot.

• Skräddarsydd roll är definierad av dig när du skapar rollen. Du väljer i listan vilken tillgång rollen ska ha utifrån funktion. Du kan välja mellan att endast kunna se men inte göra ändringar, göra ändringar eller inte kunna göra eller så någonting alls.

Skräddarsydd roll:
    Nedan är en lista över alla de olika begränsningar du kan tillföra ett konto.
    För varje funktion kan du ange om de ska ha full åtkomst, begränsad åtkomst eller möjlighet att se funktionen men inte kunna göra ändringar såsom skapa, redigera eller ställa in.

Events (Skapa, Uppdatera, Klona och Ändra events)
    Bokningsfrågor
    Väntelista
    User access?
    Analytics
    Stripe connect
    Utbetalningsinformation och bankuppgifter
    Betalningsmetoder
    Zapier, API och webhooks
    Billetto Advertising
    Offentlig profil
    Marknadsföringsverktyg som kampanjer
    Biljetthantering
    Återbetalning av biljetter
    Gästlista och rapporter
    Ställa in event
    Arrangörskod/eventkod
    Skjut upp event

Hur raderar eller redigerar jag en roll?

Alla roller kan raderas från ett delat Billetto-konto. Såhär gör du:

1. Klicka på Meny uppe till höger i toppmenyn och därefter Konto

2. Klicka på Roller i undermenyn

3. Leta upp rollen du önskar att radera och klicka sedan på den Ta bort till höger.

När ni bekräftat raderingen med ett Ja så har denna roll inte längre tillgång till kontot.

Var uppmärksam på att även ni kan bli borttagen från kontot. Detta kan dock bara göras av en administratör eftersom det här är den enda rollen som kan lägga till eller ta bort roller.

För att redigera en roll går du in på Roller, letar upp rollen och klickar på Ändra till höger.

Det går inte att lägga till en tidigare raderad e-postadress på nytt till kontot. Till exempel: om ni lagt till johan@mail.se som Ekonomichef, så kan ni inte längre använda e-postadressen johan@mail.se för rollen som Administratör.