Hur ändrar jag eller skjuter upp datumet på ett publicerat event?

När du ändrar datum eller tid / skjuter upp ditt event så stannar biljettintäkterna hos Billetto tills att eventet är genomfört. Du som arrangör och Billetto kan genomföra återbetalningsförfrågan från biljettköpare men vi kommer inte att ställa in eventet och återbetala alla biljettköpare automatiskt.

Genom att ändra datumet/tiden för eventet, ändrar du den ursprungliga produkten och därmed har biljettköparna rätt till att begära återköp på biljetten. Så här gör du för att återköpa en biljett.

Så här gör du för att ändra datum eller tid/skjuta upp ett event:

1. Klicka på Mina events
  2. Hitta eventet du vill ändra och klicka Mer - Om du har upprättat återkommande event, behöver du skjuta upp varje enskilt events datum/tid
  3. Välj Skjut upp
  4. Ange nytt datum/tid för eventet eller klicka i kryssrutan "Ännu inget datum satt" ifall datumet inte är bestämt
  5. Skriv ett meddelande till alla biljettköpare om varför eventet har flyttats och eventuell annan användbar information
  6. Klicka på Skjut upp. Nu skickas ett email ut till alla biljettköpare om ändringen. Se längre ner på sidan hur informationen på emailet ser ut - Vänligen notera att detta mail inte skickas till dem som fått en manuellt genererad biljett utan dem måste du kontakta direkt

Vi rekommenderar att du även uppdaterar eventbeskrivningen om att datumet är uppdaterat.

Notera: om du har valt att skjuta upp eventet med ett ospecifikt datum (Ännu inget datum satt) -när ett nytt datum/tid är på plats så gör du samma process igen genom "skjut upp" funktionen och anger det nya datumet. På så sätt så meddelas alla biljettköpare det nya datumet/tiden.