Biljettgrupper - hantering av flera biljettyper

Biljettgrupper tillåter dig att att sortera dina eventbiljetter i kategorier, hantera kapaciteten över ett flertal biljettyper med mera.

Denna funktionen kan användas för exempelvis:

• Event som pågår under flera dagar (Hantera kapaciteten under varje dag och eller sälja både individuella dagsbiljetter och flerdagarspass)
  • Dela upp dina biljetter i kategorier för presentation
  • Separera dina biljetter från tillägg/merchandise

Att skapa en biljettgrupp:

1. Skapa ett nytt event eller redigera ett existerande event
  2. Gå till Steget Biljetter
  3. Skapa biljettyperna du behöver för ditt event
  4. Klicka på Skapa ny biljettgrupp
  5. Välj ett namn för gruppen
  6. Välj de biljetter som du vill inkludera
  7. Om du behöver en maximal kapacitet per grupp skriver du det i Total kapacitet för biljettgruppen (Om du har en flerdagarsbiljett eller där du Synkar gruppkapaciteten med annan biljettgrupp, lämna denna grupps maxantal tomt)
  8. Repetera för alla grupper
  9. (Valfritt) Om du vill att en grupp ska inräknas i en annans grupps kapacitet, ange biljettgrupper under Synka gruppkapaciteten med annan biljettgrupp för de önskade grupperna.

Om du behöver redigera en grupp kan du göra det genom att klicka på de tre prickarna på höger sida.