Hur upprättar jag målgrupper och knyter det till mitt medlemskapsevent?

Om du har ett medlemskapsevent där du gärna vill ge medlemmarna möjligheten för att få en rabatt eller en gratisbiljett på ett annat event, kan du göra detta genom vår funktion Dynamisk målgrupp.

Den upprättade målgruppen länkar du därefter till en kampanj på det event det gäller, så att det endast är dina medlemmar som kan använda kampanjen.

1. Upprätta en målgrupp

1. Klicka på Marknadsför i toppmenyn

2. Välj Målgrupp

3. Välj Dynamisk

4. Ange namn på målgruppen

5. Välj Medlemskapseventet i listan

6. Klicka Spara

Nu har du upprättat en målgrupp för det valda medlemskapseventet. Nu ska du knyta en kampanj till målgruppen på det eventet erbjudandet ska gälla.

2. Skapa kampanj och knyt till målgruppen

1. Gå till Mina events

2. Välj Hantera på det event det gäller

3. Klicka Kampanjer och rabatterbjudanden

4. Klicka på Skapa kampanj

5. Ange namn på kampanjen och klicka nästa

6. Välj nu målgrupp under Typ och ange målgruppen i fältet

7.  Klicka nästa

8. Välj nu den önskade effekten

9. Välj biljettypen det skal gälla för

10. Kategorier kan du hoppa över

11. Klicka i rutan "Använd målgruppsmedlemmarnas streckkod som kampanjkod". på så sätt ska medlemmarna endast skriva in streckkoden på deras medlemskap för att tillgå rabatten.

12. Ange max antal biljetter per order för hur många biljetter medlemmen ska kunna boka åt gången

Fyll i resterande uppgifter efter behov och starta kampanjen. Du kan nu eventuellt göra ett test för att säkerställa att kampanjen fungerar såsom tänkt.