Löpande utbetalningar med Stripe Connect

Vad är Stripe Connect?

Med Stripe Connect kopplat på ditt Billettokonto kan du ta emot dina biljettintäkter löpande direkt till ditt Stripe-konto. Billettos biljett- och transaktionsavgifter dras från beloppet och anges på ditt Stipe konto som "Application fee". Detta belopp kan även inkludera köp av försäkring, SMS biljett, donation m.m. av biljettköpare. Du kan se en överblick av Billettos avgifter och Strips avgifter inne på ditt Stripekonto.

Vilka betalningsmetoder kan använda Stripe connect?

För närvarande kan intäkter från kortbetalningar, Klarna, Google Pay och Apple Pay betalas till Stripe Connect konto. Om du vill erbjuda Swish som alternativ betalningsmetod, kan dessa intäkter inte betalas ut via Stripe Connect och kommer att utbetalas till det bankkonto ni har angivit på ert Billettokonto under Utbetalningsinformation efter att eventet ägt rum, som är vår standard utbetalningsprocess.

Hur fungerar det?

Du måste skapa ett Stripe-konto och sedan besöka vår Stripe Connect-sida för att koppla det.

Gå till Meny
Därefter Integrera
Sedan Stripe Connect
Klicka på Anslut konto
Följ instruktionerna på Stripe

När du gått igenom stegen ovan, kommer alla framtida betalningar till era event att gå via Stripe Connect. Ordrar som gjorts innan Stripe Connect aktiverats på ert konto kan inte betalas ut retroaktivt utan kommer att utbetalas efter att eventet ägt rum, enligt vår standard utbetalningsprocess.

Intäkter genom Stripe Connect kommer att visas i din försäljningsöversikt som extern utbetalning.

Aktivering/Inaktivering av Stripe Connect

Du har möjlighet att inaktivera/aktivera Stripe Connect när som helst. När det är inaktiverat kommer framtida köp att fortsätta normalt genom Billettos standard utbetalningsprocess där pengarna utbetalas 3-5 dagar efter eventet är genomfört. När det är aktiverat kommer framtida köp att gå direkt till ditt Stripe Connect-konto. Observera att löpande betalningar som medlemskap, abonnemang/prenumerationer kommer att fortsätta på den utbetalningsmetod som köpet ursprungligen gjordes på.

Vilka är avgifterna?

Stripe tar en avgift för att behandla betalningarna, läs mer om det här (länk). Denna avgift tillkommer ovanpå Billettos avgifter.

Återbetalning av ordrar och vid inställt event

När du annullerar och/eller återbetalar ordrar behöver du se till att du har tillräckligt med pengar på ditt Stripe Connect-konto för att återköpet ska kunna hanteras. Har du inte tillräckligt med pengar på ditt Stripe-connect konto, kan du föra över pengar till kontot innan du gör återköpet eller ställer in ditt event. Läs mer här (länk).