1. Hem
  2. Arrangör
  3. Kampanjer & rabatterbjudanden

Smart Links - dela och spåra försäljningen med återförsäljare, samarbetspartners och kollegor med affiliate-urls och QR kod

Funktionen Smart Links ger dig möjligheten att skapa individuella länkar till samarbetspartners, återförsäljare och kollegor och koppla dem till unik affiliate URL och QR kod för delning av eventsidan. Denna funktion gör det enkelt att spåra försäljning gjord av affiliates och ger förståelse och insikter i deras marknadsföring -och försäljningssinsatser.

Du kan skapa smart links både på eventnivå och kontonivå.

På kontonivå:

Det skapas en spårbar länk till er arrangörssida när ni skapar en Smart link eller QR kod på kontonivå.

- Klicka på Marknadsför i toppmenyn och därefter på Smart Links och QR kod
- Klicka Kom igång (ifall det är första gången) eller på den blå knappen Lägg till ny spårbar länk
Ange namn. Om du önskar en skräddarsydd URL så anger du det i "Anpassat namn" (detta är valfritt)
- klicka Spara

Fortsätt genom beskrivning i sektion nedan kallad "Dela URL/QR kod".

På ett specifikt event:

Skapa ny affiliate

- Klicka Mina events och Hantera på det event du gärna vill skapa affiliates på
- Klicka Kampanjer och erbjudanden och därefter Smart Links
- klicka Lägg till ny spårbar länk och ange namn. Om du önskar en skräddarsydd URL så anger du det i "Anpassat namn" (detta är valfritt)
- klicka Spara

Dela URL/QR kod
När du har skapat en ny affiliate kommer du att tilldelas en unik URL och QR-kod att dela med dem. Denna URL och QR-kod kommer att användas för att spåra försäljning gjord av denna affiliate. URL:en kan kopieras till urklipp och du kan ladda ner QR-koden i PNG-format om du vill tex vill lägga in den på en affisch.

Spåra försäljning gjord av specifik affiliate
Du kan spåra försäljningen som görs av varje affiliate på samma sida som där du skapar affiliates. "Sidvisningar" visar hur många gånger din eventsida har visats genom den specifika URL:n och under "Såld" visar hur många biljetter som såldes genom den. Dessutom kan du ladda ner en rapport med en överblick av försäljningen gjord genom  affiliates.

Spårningen för funktionen Smart Links sker genom UTM tags.