1. Hem
  2. Arrangör
  3. Kampanjer & rabatterbjudanden

Audiences - Hur kan jag enkelt aktivera kampanjer för följare och fans?

Introduktion av sidan Audiences över följare och fans

På sidan Audiences har vi gjort det enkelt för dig att få insikter om dina besökare och möjligheten att belöna dina mest lojala kunder med få klick.

Du finner sidan såhär: Klicka på Marknadsföring i toppmenyn och därefter Audiences

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Översikt över funktioner

• Publikgrupps-definitioner: Förstå dina deltagare bättre med våra tydliga publik-segment:

Följare: Någon som följer ditt konto, utan hänsyn till deras köpmönster.

Fans: Deltagit i mer än ett event. De kan också vara följare och/eller superfans men inte engångsdeltagare.

Superfans: En speciell kategori av fans som deltagit i mer än 5 events, de kan också kan vara följare.

Engångsbesökare: Deltagare som bara har varit på ett event. De kan inte vara fans eller superfans, men kan vara följare.

• Snabba rabattkampanjer: Skapa enkelt rabattkampanjer för utvalda publikgrupperingar tvärs över dina events. Två klick, och det är klart.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Användning av  sidan

Upprätta rabattkampanjer till dina följare/fans-grupper:

På sidan över följare och fans navigerar du till vänster sida av skärmen till rutan "Upprätta rabatt för publikgrupp".

Klicka på reglaget för att aktivera en rabattkampanj för den specifika publikgruppen du önskar.

Klicka på ikonen Ändra om du vill justera den procentuella rabatten.

En pop-up kommer att fråga om hur du vill begränsa rabattanvändningen för varje biljettköpare:

• En gång per event uppmuntrar dina kunder att utforska ditt utbud av events och ger dem löpande belöning för deras lojalitet i form av en stående rabatt.

• En gång på ett valfritt events gör det möjligt för dig att ge en engångskampanjerabatt som begränsar användningen till bara en gång per användare på ett valfritt event av dem ni har publicerat.

Hur tar kunden del av rabatten?

Dina kunder får en sömlös upplevelse med den uppsatta rabatten. Allt de behöver göra är att logga in på sitt Billetto-konto när de gör ett köp så kommer den aktuella rabatten att tillämpas automatiskt!

För att få mest utav denna funktion rekommenderas ni att skicka ut ett mail med erbjudandet från er egen mailklient, till dem som gett deras medgivande om att motta nyheter och information från er. Lista över medgivande kan laddas ner längst ned Audiences-sidan.

Hur gör jag om jag vill pausa en publikgrupps-kampanj på ett specifikt event?

Gå till det specifika eventet det gäller genom att klicka Mina events och därefter på namnet av eventet. Klicka på Kampanjer och erbjudande i menyn till vänster, klicka på underfliken Kampanjer.  Hitta kampanjen du vill pausa och klicka på Inaktivera till höger om kampanjens namn.

Hur finner jag alla mina upprättade publikgrupps-kampanjer?

Du går till sidan över följare och fans genom att klicka på Marknadsföring i toppmenyn och därefter Följare och Målgrupper. Längst ner i högra hörnet i rutan "upprätta rabatt för publikgrupp" klickar du Visa alla. Du får upp en lista över alla kampanjer du har upprättat på kontonivå.