Merförsäljning och tillvalsprodukter på kontonivå

Billetto erbjuder både merförsäljning av tillvalsprodukter på eventnivå men även på kontonivå.

Denna artikel fokuserar på kontonivå.

Introduktion

Arrangörer som använder Billetto kan utöka deras försäljning med tillvalsprodukter på kontonivå. Den här funktionen låter dig erbjuda ytterligare produkter såsom merchandise, över alla dina event samtidigt, som du hanterar ett delat lager. Den här guiden ger steg-för-steg-instruktioner om hur du konfigurerar och hanterar dessa tillvalsprodukter.

Steg 1: Gå till Merförsäljning och tillvalsprodukter

Börja med att navigera till avsnittet Hantera i toppmenyn på ditt Billetto-konto. Därifrån väljer du Försäljning och sedan Merförsäljning och Tillvalsprodukter.

Steg 2: Visa försäljning av befintliga tillvalsprodukter

Under Tillvalsprodukter kan du se dina befintliga produkter. Om du behöver kontrollera beställningar för en specifik produkt, klicka på de tre prickarna "..." bredvid produkten och därefter Information.

Steg 3: Skapa en tillvalsprodukt på kontonivå

För att skapa en ny tillvalsprodukt, följ dessa steg:

1. Klicka på Skapa tillvalsprodukt.

2. Ange detaljerna för produkten, inklusive namn, beskrivning och totalt tillgängligt lager/antal av produkten. Om du till exempel har 30 T-shirts på ditt lager, ange lagret på 30 för att undvika överförsäljning. Under Avancerade inställningar kan du även lägga till bild och tillföra mer information.

3. Ange priset för produkten.

Kom ihåg att avgiften för tillvalsprodukter är din procentuella avgift, utan fast avgift.

4. Spara dina ändringar.

Steg 4: Koppla tillvalsprodukten till events

När du har skapat en tillvalsprodukt på kontonivå kan du koppla det till dina events. Gå till Mina events  klicka Ändra på eventet det gäller och därefter steget Biljetter och klicka skapa tillvalsprodukt och därefter Anslut konto-tillvalsprodukter. Välj produkten du vill inkludera i ditt event.

Notering om avgifter

Det är viktigt att notera att Billetto Advertising avgifter inte gäller för tillvalsprodukter. Detta innebär att även om du kan ha avgifter för Billetto Advertising för biljettförsäljning, är tillvalsprodukterna befriade från dessa avgifter.

Slutsats

Kontoomfattande tillvalsprodukter erbjuder ett flexibelt och effektivt sätt att hantera merförsäljning över alla dina events. Genom att följa dessa steg kan du effektivt kontrollera ditt lager, förbättra ditt eventutbud och ge en sömlös köpupplevelse för dina deltagare. Kom ihåg att regelbundet granska och uppdatera dina tillvalsprodukter.