Vilka olika biljettyper kan jag välja mellan?

Du kan uppdatera eller redigera biljettyper på varje event genom att:

• Klicka på Mina events
  • Hitta eventet du vill uppdatera/redigera och klicka Ändra
  • Välj steg Biljetter

Det går det att välja mellan sju olika biljettyper.

1. Betald biljett. Den vanligaste biljettypen som brukar användas för ordinarie entré eller liknande. Det går bra att lägga till många olika biljetter om ni vill ha flera biljettsläpp. Klicka på kugghjulet för att ställa in fler inställningar och för att välja om avgiften ska vara inkluderad eller inte.
  2. Donation. Om du har ett välgörenhetsevent kan det vara bra ifall dina gäster kan donera valfria summor till ändamålet. Du kan själv välja om avgiften ska vara inkluderad, eller om den ska tillkomma. Om du vill kan du ställa in en bestämd summa för dina gäster att donera. Då väljer du istället "Biljett" och döper om biljettypen till "Donation". Billetto's avgift för donationsbiljetter är lägre än för vanliga betalda biljetter och kostar bara en fast avgift, inte den vanliga fasta avgiften plus en procentandel.
  3. Anmälan. Om du bara vill samla ihop en gästlista till ditt event är detta rätt alternativ, så att du kan hålla koll på antalet gäster. Här tillkommer ingen avgift.
  4. Gratis. Om du arrangerar ett event som är gratis använder du denna biljettyp. Dina gäster får biljetterna skickade till sig som du sedan kan scanna i entrén. Ingen avgift tillkommer, utan det är gratis för alla.
  5. Upphämtning i biljettkassa. Om ni har en egen biljettlucka kan ni välja detta alternativ, så att dina gäster kan köpa även online. Dina gäster får ingen biljett skickad till sig, utan de kommer istället att behöva hämta biljetten i er biljettlucka innan evenemanget. Utöver biljettpriset tillkommer avgiften, som du kan välja att inkludera i priset eller inte.

Addons

Dedicated Ticket Types as optional extras, Read more here

Packages

Ticket packages, or bundles, are a feature for event organizers looking to simplify ticket purchases for their attendees. Whether you're creating a family package or offering a combined dinner and show experience with split VAT rates, our bundle feature streamlines the process. Read more here