Vad händer om jag väljer att ställa in mitt event?

När du ställer in ett event har du flera olika valmöjligheter. Nedan finns en guide som tar dig steg för steg igenom processen:

1. Logga in på ditt Billetto-konto
  2. Klicka på Mina events
  3. Hitta det event som du vill ställa in
  4. Klicka på 3 prickarna till höger om eventets namn
  5. Välj Ställ in
  6. Här väljer du om du vill ställa in och göra återbetalning exklusive eller inklusive avgifter (läs mer om detta nedan)
  7. På samma sida kan du skriva ett meddelande till biljettköparna om varför eventet ställs in. Klicka därefter på Ställ in event-knappen
  8. Du får nu frågan om du är säker på att du vill ställa in eventet, klicka OK
  9. Ditt event är nu inställt och Billetto mailar infon till alla biljettköpare. Billetto kan nu även återbetala biljettköparna. Du får ett mail från oss så snart biljettköparna blivit återbetalade.

Notera: Det kan ta upp till 6 timmar innan ditt event markeras som inställt i systemet och att mailet sänds till biljettköparna. Om du behöver skynda på processen ber vi dig att höra av dig till oss på supporten. Events som ställs in 10 timmar innan eller närmre inpå eventets starttid, markeras som inställt omedelbart och mail om att eventet är inställt, skickas ut med det samma till biljettköparna.

Om du väljer "Återbetalning exklusive avgifter" återbetalas biljettköparen biljettpriset men inte biljettavgiften eller avgifter för ev. tilläggstjänster. Om du väljer "Återbetala inklusive avgifter" så är det du som arrangör som betalar avgifterna och biljettköparna får då återbetalat både biljettpriset och biljettavgifterna. Om du väljer det sistnämnda, så fyller du i dina bankkortsuppgifter i nästa steg och får därefter ett kvitto sänt på betalningen via mail.

Notera: Billetto återbetalar automatiskt biljettpriset till biljettköparna men inte biljettavgiften (om du inte valt att återbetala den) till samma konto som köpet gjordes med. Det kan ta upp till 5 arbetsdagar innan pengarna är tillbaka på biljettköparnas konto igen.

När du väljer att ställa in ditt event ger du Billetto rättighet (men inte skyldighet) att göra återköp för samtliga biljetter. Det är upp till dig som arrangör att kommunicera ut policyn för återköp till alla gäster och informera dem om att de kommer att få pengarna tillbaka.