Lägg till en Facebook Pixel till ditt event

Innan ni börjar, se till att ni redan skapat en Facebook-pixel inne på ert Facebook-konto. Kika här för instruktioner.

Genom att lägga till en Facebook-pixel till ert event kan du tracka hur väl dina marknadsföringskampanjer fungerar på Facebook.

Så här sätter ni upp Facebook pixel till alla era events:

1. Gå till Meny uppe i högra hörnet på sidan
  2. Gå till Integrera och klicka Analytics i undermenyn
  3. Klistra in ert Facebook Pixel ID och klicka Spara

Det kan ta upp till 24 timmar för Facebook att registrera trafiken från er Facebook pixel. Ni kan nu sätta upp kampanjerna till alla era event och därigenom enkelt följa alla köpkonverteringar.

Om ni endast vill hålla koll på försäljningen för ett av era event så kan ni också välja att lägga till koden för enskilda event. Då gör ni såhär:

Sätta upp en Facebook pixel för ett event:

1. Gå till Mina event och klicka Hantera på det event det gäller.
  2. Klicka på Marknadsföring i den vänstra menyn och välj Analytics
  3. Klicka på Facebook Pixel till höger på sidan
  4. Klistra in ert Facebook Pixel ID i fältet och klicka Uppdatera

Det kan ta upp till 24 timmar för Facebook att registrera trafiken från er Facebook pixel. Ni kan sen använda pixeln till att spåra försäljning som gjorts genom era kampanjer på Facebook.

Vilken data skickas till Facebook?

Genom att lägga till er Facebook pixel på Billetto garanteras ni att två “Facebook Pixel standard-events” blir skickade till Facebook:

• “Sidovisningar” (alla sidovisningar från sidor som har ert FB Pixel ID)
  • “Köp” (all biljettförsäljning från event med ert FB Pixel ID)