[3/3] Koppla ihop platskategorier med dina biljettyper

[Steg 3/3]

"Categories"-inställningen används för att dela in dina säten/platser i olika priskategorier eller biljettyper (t ex parkett, läktare, ståplats, rullstol). Alla platser på din platskarta måste vara kopplade till en kategori.

Skapa och redigera platskategorier

För att skapa en ny kategori:

1. Klicka på det gråa [+] Create new category
  2. Skriv in namnet på kategorin (t ex Ordinarie, VIP eller Rullstol)
  3. Välj färg genom att klicka på cirkeln
  4. Spara genom att klicka på bocken till höger om namnfältet

För att redigera en existerande kategori:

1. Klicka på de tre punkterna (...) till höger om kategorin
  2. Döp om eller ändra färg genom att klicka på namnfältet eller cirkeln
  3. Spara genom att klicka på bocken till höger om namnfältet

Tilldela kategorier

Alla platser måste bli tilldelade en kategori. Markera de platser du vill kategorisera. På höger sida kan du antingen skapa en ny kategori eller välja en som du redan har skapat.

I exemplet nedan ställer vi in Free Category, Normal Category, and VIP Category.

Skapa event, biljettyper och koppla platskategorier

När platskartan är klar är nästa steg att skapa själva eventet. Börja som vanligt med att klicka på Skapa event-knappen.

• Typ av event: Välj Standardevent eller återkommande event
  • Typ av lokal: Välj fysiskt event med numrerade platser
  • Grundinfo: Ange namn på event, kategori och om eventet ska vara offentligt eller privat
  • Tid och adress: Ange tid och välj platskartan i rullgardinsmenyn
  • Biljetter: Ange namn på biljett, biljettyp, antal och pris per biljett samt den totala maxkapaciteten. Du förslagsvis skapa en biljettyp per platskategori.  I Avancerade inställningar kan du ange en beskrivning av biljetten, hur många biljetter som tillåts i varje order, försäljningsperioderdölja biljetten, ange om biljettavgiften ska inkluderas i eller läggas på biljettpriset samt momssats.
  • Text och design: Beskriv ditt event med text, bilder och videos
  • Sittplatskategorier anger du vilka biljettyper som ska vara tillgängliga på de olika kategorierna du upprättat i platskartan.
  • Härefter väljer du om du vill spara eventet som ett Utkast, Schemalägga publiceringen av eventet till en viss dag och tid eller Publicera nu.

Om du vill kolla att allt stämmer först kan du klicka på Besök-knappen och klicka dig genom köpstegen.