[1/3] Skapa en platskarta

[Steg 1/3]

Om du har numrerade platser för ditt event kan du skapa en platskarta så att dina gäster kan boka specifika sittplatser på dina events.

1. Aktivera platskarta för dina events

• Klicka på Skapa i toppmenyn och därefter Skapa Lokal
  • Klicka på Platser

2. Ange namn och adress

Fyll i namn och adress för lokalen och scrolla sedan ner på sidan.

3. Med eller utan sektioner

Välj antingen Without sections eller With sections and floors. Du kan se några exempel på respektive alternativ på sidan. Följande steg går igenom "Without sections"-alternativet.

Du kan läsa mer om "With sections and floors" via denna länk.

4. Referensritning

"Trace over another chart" betyder att du kan ladda upp en ritning på lokalen/salongen/arenan som en mall för din platskarta. Referensritningen kommer inte vara synlig för någon annan än dig. Om du inte har en referensritning är det bara att klicka Skip.

Note: Nu kommer du in i själva verktyget för platskartan. Om du klickar på frågetecknet (?) uppe i högra hörnet kan du få en virtuell genomgång av alla funktioner. På vänster sida finner du alla olika verktyg och på högra sidan kan du redigera markerade områden.

5. Referensritning/bakgrund/bilder (valfritt)

Nedan alternativ kan hjälpa dig att visualisera lokalen för dina biljettköpare.

• Reference chart (referensritning) går även att lägga till här.
  • Background-bilden syns på din färdiga platskarta och kan göra det lättare för dina biljettköpare att bekanta sig med lokalen.
  • Dessutom kan du ladda upp bilder, t ex logga eller foton. Se Image i menyn på vänstersidan.

6. Rita in stolarna

För att exempelvis skapa en 4x4-sektion av stolar, klickar du på Row Tool i menyn på vänstersidan och sedan klickar du igen där du vill placera stolarna.

7. Etiketter, rader och säten

Efter att du ritat in platser/stolar/säten kan du märka upp dom. Klicka på sätena och fyll i Seat Labels och Row Labels i den högra menyn.

• Varje säte behöver vara unikt per rad (t ex 1,2,3,4)
  • Varje rad måste vara unik i sektionen/platskartan (t ex Rad A, Rad B)

Läs mer om märkning här

8. Kategorier

Category (också i högermenyn) används för att dela in platserna i olika biljettyper eller priskategorier. Alla platser måste bli tilldelad en kategori.

Läs mer om kategorier här

9. Spara

Din platskarta sparas automatiskt medan du skapar den men för att bekräfta ändringar behöver du scrolla ner till och klicka på Spara. Din platskarta är nu klar och du kan lägga till den på dina events.

Vi rekommenderar alltid att lägga till en fokuspunkt, detta gör att användarna kan förstå sittplatsschemat bättre och ger också ett tillgänglighetsläge där den bästa tillgängliga platsen kommer att väljas.

Note: Om du försöker att lämna platskarta-verktyget innan du har märkt upp platserna med korrekt, stols- och radnummer samt kategori kommer du få ett felmeddelande. Du kommer inte kunna lägga till platskartan på events förrän det är löst. Glöm inte att koppla dina biljettyper i eventet till rätt kategorier i på din platskarta. Här kan du läsa mer om det