Skicka ett skräddarsytt email (Gmail) till dina eventdeltagare [Zapier Intergration]

Om du vill skicka ett skräddarsytt email med Gmail till dina eventdeltagare kan du enkelt göra det med  Zapier Intergration.

Detta är en guide för att visa dig hur du skickar ett enkelt automatiserat email från din Gmail om du vill skicka ytterligare information till deltagarna på ditt event.

Notera: det är inte möjligt att skicka mail till deltagare som har köpt biljetter innan du upprättade denna intergration. Du kan endast upprätta detta så att det fungerar framöver.

Notera: Billetto Zapier intergration är just nu i Beta. Vi testar denna funktion och om du har några frågor eller feedback tveka inte att kontakta oss.

För att kunna skicka ett mail via Gmail till dina deltagare:

1. Logga in eller registrera dig hos Zapier

2. Klicka på "Gör en Zap" (beror på hur hemsidan ser ut för dig, men oftast är den på vänstra sidan av skärmen)

3. Sök på Billetto i det första steget:

4. Välj "Registrerade deltagare" och klicka på "Fortsätt"

5. Välj Gmail från listan över appar.

6. Välj "Skicka mail" som en "Action Event" & klicka på "Fortsätt".

7. Logga in på ditt Gmail konto

8. Skräddarsy mailet du vill skicka:

Här ser du att vi hittade mailadresserna från listan av den data du samlade in i föregående steg. Välj den och sedan kommer mailadressen från biljettköparen infogas i detta fältet.

Fyll i resten av de fält som du tycker passar. Ett ämnesfält och text i mailet är kraven för denna intergration.

9. Lägg slutligen till en signatur och klicka på "Fortsätt".

Testa funktionen, fungerar det som beskrivet så är integrationen redo att användas. Kom ihåg att namnge din Zap och se till att den är påslagen.

Om du vill lägga till en text på orderbekräftelsemailet kan du också göra det i dina eventinställningar. Om du skulle vilja skicka ett nyhetsbrev till dina deltagare kan du också lägga till dem till din MailChimp list.