Skapa ett online-event

Du kan arrangera ett online-event eller webinarium på Billetto. Vi har byggt en enkel funktion som låter dina deltagare automatiskt få tillgång till din livestream eller förinspelade video efter att de har köpt sin biljett.

Såhär skapar du ett onlineevent:

1. Klicka på Mina events och därefter Skapa event
  2. Typ av event: Ange om det är ett engångsevent eller ett event med flera tidpunkter
  3. Typ av lokal: Välj onlineevent.
  4. Grundinfo: Ange namn på event, kategori och om eventet ska vara offentligt eller privat
  5. Tid: Ange tid för eventet
  6. Biljetter: Ange namn på biljett, biljettyp, antal och pris per biljett. Om du inte vill att dina köpare ska få en fysisk biljett på ett betalt onlineevent kan du välja Upphämtning i biljettkassa som biljettyp, så mottages ingen fysisk biljett med i orderbekräftelsen. För gratis online-event, så kan du välja Anmälan som biljettyp. På detta steg kan du även gruppera biljetter under kategorier genom funktionen gruppbiljett. I Avancerade inställningar kan du ange en beskrivning av biljetten, hur många biljetter som tillåts i varje order, försäljningsperioderdölja biljetten, ange om biljettavgiften ska inkluderas i eller läggas på biljettpriset samt momssats.
  7. Text och design: Beskriv ditt event med text, bilder och videor. Detta visas på din eventsida. Eventsidan bör innehålla information om online-eventet/webinariet och andra detaljer som deltagarna behöver känna till innan de köper sin biljett.
  8. Onlineevent: Denna sida hamnar biljettköparna på när de köpt biljett och ska tillgå eventet.Du kan ange beskrivning, bädda in webinariet/livestreamen eller lägga in länk till din video.

Lägg till beskrivning. Använd denna yta för att beskriva innehållet i ditt webinarium, för att dela med dig av inloggningsuppgifter till ett Zoom-möte (om det är lösenordsskyddat) eller för att lägga in text mellan flera videos om det behövs.

Bädda in video. Här kan du bädda in en video som kan spelas upp direkt på online-eventsidan. Detta är perfekt för förinspelade föreläsningar eller tutorials. Så snart biljettköparna har betalat för biljetten kan de kolla på videon när de vill.

- Lägg till en videolänk. Här kan du länka till ditt webinarium eller livestream. Länken kommer att visas som en videosymbol. Du kan lägga till en miniatyrbild av videon som visas bakom videosymbolen. för alla tre element kan du ange om du vill att biljettköparna ska få en påminnelse 48 timmar samt 15 minuter innan eventet startar och schemalägga att videon blir tillgänglig och på ett visst datum.

Härefter väljer du om du vill spara eventet som ett Utkast, Schemalägga publiceringen av eventet till en viss dag och tid eller Publicera nu.

På eventdagen

Så snart du har publicerat ditt event och börjat sälja biljetter kommer dina biljettköpare få ett bekräftelsemail med all info efter genomfört köp och en direkt knapp och länk till online-eventsidan. De kan också hitta länk till online-eventsidan om de loggar in på Billetto och klickar på Mina biljetter.

Biljettköparen måste vara inloggad på Billetto för att kunna få åtkomst till din livestream/video.

Här kommer tips på några funktioner som kan vara användbara för ditt onlineevent:

• Exportera/ladda ner gästlistan för att ha koll på vilka som deltar - läs mer här
  • Lägg till bokningsfrågor för att samla in extra info från dina deltagare, t ex om de har specifika önskemål, Skype-namn, m.m. - läs mer här